Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: K: Skanderborg skal fortsat være jernbaneknudepunkt

Thomas Cordtz, byrådsmedlem (C)

Som borgerlig politiker hilser man normalt enhver udbygning af infrastrukturen velkommen, fordi de som regel er til gavn for borgere og erhvervsliv. Alligevel stiller jeg og hele det konservative bagland os særdeles kritisk an over for togfonden, timemodellen og planerne om en alternativ strækning uden om Skanderborg station. I samarbejde med vores folketingsgruppe vil vi derfor gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at Skanderborg forbliver et jernbaneknudepunkt, og for at vi undgår en linjeføring uden om Skanderborg og over Stilling-Solbjerg Sø.

 

LÆS OGSÅ: Vestlig linje giver flere broer

 

Timemodellen og togfonden savner enhver berettigelse og finansiering. Vi mener ikke, der er behov for en ændring af linjeføringen blot for at spare nogle få minutter mellem Aarhus og København. Det er tåbeligt at investere milliarderne. Og det bliver aldrig konservativ politik, at borgere bliver stavnsbundet til deres bolig med så lange projekttider, som der udsigt til.

 

Vi vil derfor arbejde for at planerne ændres og/eller skrinlægges - og at Skanderborg Kommune klart og tydeligt siger fra over for planerne. Kommunens høringssvar i sagen skal være så tilpas afvisende, at ingen læsere kan være i tvivl om Skanderborg Kommunes holdning. Til gengæld skal det i svaret fastholdes, at Skanderborg fortsat skal være en del af hovedlinjen mellem Aarhus og København. Dette er vigtigt, da vi er en væsentlig del af vækstcenter Østjylland.

Publiceret: 17. Januar 2018 12:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg