Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Investering i mennesker bliver det nye ’sort’

Mira Issa Bloch (AL), byrådsmedlem Skanderborg

Hvis vi gør det endnu mere, får vi et overskud til flere varme hænder.

 

Eksperterne siger det. Flere kommuner har set det, og er i gang med at investere stort i mennesker med stor succes. Der er god erfaring at drage nytte af.

 

Vi skal dog finde vores helt egen måde i Skanderborg med inspiration fra de andre kommuner, og vi skal videreudvikle på noget af det, vi allerede gør.

 

 

LÆS OGSÅ: Udvalg med fokus på de svageste

 

Det der koster kassen i kommunen, er de udsatte, de syge og dem, der ikke arbejder. Så det er her, vi skal investere med udgangspunkt i kærlighed og tillid.

 

Hvordan skal vi så gøre det på bedst mulig måde? Skanderborg har organiseret sig på en lidt anderledes måde end de fleste kommuner, jeg har kendskab til.

 

Det gør, tror jeg, at der ud fra mit synspunkt mangler et overordnet fokus på social området/de udsatte. Vi har eksempelvis ikke en politik for udsatte og intet udsatteråd.

I Skanderborg Kommune har man ikke socialpolitik lagt samlet i et udvalg, og vi har ikke en direktør eller chef specifik på området.

 

Det er således, at i socialudvalget, ligger ældre, handicap, psykisk syge, i undervisning- og børneudvalget ligger udsatte børn, unge og familer. I udvalget kultur-, sundheds- og beskæftigelse ligger syge, stress, depression, misbrugere og kontanthjælpsmodtagere.

Det er jo sådan, at mange af de mennesker, som har nogle udfordringer, som hører til i et udvalg, også hører til i et eller måske begge de andre.

 

Jeg mener derfor, at vi skal lave en politisk arbejdsgruppe på tværs af de tre udvalg. Gruppens formål skal være at lave en udsatte politik og en investeringspolitik for udsatte på tværs.

 

Udvalget skal også nedsætte og udvikle sin politik i samarbejde med et udsatteråd og i samarbejde med udsatte grupper for hele kommunen.

 

Et udsatteråd vil desuden være en god forlængelse af det psykiatriudvalg, der afslutter sit arbejde i løbet af 2018.

 

Det glæder mig desuden meget at læse i Uge-Bladet, at vores formand i socialudvalget Anders Laugesen siger, at det er de udsatte, vi særligt skal have fokus på de næste fire år.

 

Det holder jeg dig fast på, Anders. Lad os komme i gang.

 

Jeg glæder mig til et godt samarbejde med dig og hele socialudvalget, til glæde for de udsatte .

Publiceret: 08. Februar 2018 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt