Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat: Hvordan trives Skanderborgs unge?

Charlotte Vindeløv, byrådskandidat (SF)

Jeg har for nylig deltaget i tre foredrag om Præstationssamfundet og dets påvirkning på de unge.

Det står på landsplan desværre slemt til, og mange rammes af stress, angst eller depression - og fakta er også, at tendensen udvikler sig med en rekordhøj hastighed.

Angstsygdommene er stærkt invaliderende, og behandlingen er ligeledes langvarig, hvis der ikke sættes ind i tide. Vi ved også, at over halvdelen af dem, der udvikler en egentlig psykisk sygdom, får de første tegn på den i teenageårene.

Hvis bare nogle af de tilfælde kan forebygges med en tidlig indsats, er meget vundet for det enkelte menneske. 

Derfor skal de unge skal have mulighed for at søge hjælp i tide. Både fordi det er sund fornuft – men også fordi det vil kunne betale sig for kommunen på lang sigt.

Forestil dig en ung, som bliver deprimeret, går til lægen, som giver en henvisning til en psykolog. Her vil ofte være en egenbetaling på op til ca. 400,- kr. pr. samtale (hvis man kan få tilskud). Det har mange ikke råd til på SU, og ender måske med ikke at gøre mere ved sin situation.

Hvis du så er den unges forælder, vil du højst sandsynligt gerne bidrage med at hjælpe med denne udgift. Hvis du har råd til det vel og mærke….

Unge kommer fra forskellige baggrunde, og familiens økonomi bliver nu afgørende for, om den unge får hjælp eller måske ender med at droppe ud og komme på overførselsindkomst.

Så derfor mener jeg, at de unge skal have mulighed for at få hjælp inden de ryger ud over kanten. Både fordi vi ikke kan tillade os at lade de unge i stikken, og fordi det er en gevinst for kommunens økonomi.

Samtidig kan jeg oplyse, at alle vores nabokommuner for længst har taget action på problemstillingen, men måske har vores unge i Skanderborg det bedre end landsgennemsnittet?

Hvad mener I unge?

Publiceret: 26. Oktober 2017 16:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
KV 2017: Kun hver fjerde kandidat er kvinde
Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt