Byrådet bør have en større spredning i forhold til køn, alder og etnicitet, mener  Anne Heeager, der er kandidat for Radikale Venstre ved Kommunalvalget til november. Pressefoto
Byrådet bør have en større spredning i forhold til køn, alder og etnicitet, mener Anne Heeager, der er kandidat for Radikale Venstre ved Kommunalvalget til november. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Giv kvinderne en stemme, der kan høres

I Skanderborg Kommune er 25 ud af 29 byrådsmedlemmer mænd

Af Anne Heeager, byrådskandidat, Radikale Venstre i Skanderborg, Kristiansbakken 39, 8660 Skanderborg

Ved vores middagsbord diskuterer vi ofte politik. Vores børn er stadig relativt små, så det er hverdagens emner, der fylder: ”Hvem har egentlig besluttet, at vi skal gå i skole til kl. 14?”, ”hvorfor må vi ikke få svømning på alle klassetrin?”, og ”hvorfor får man kun mad i børnehaven?”

 

For at svare på sådanne spørgsmål er det nødvendigt at komme ind på, hvad et flertal i Folketinget og Byrådet har syntes om de givne emner.

 

Jeg har ofte glædet mig over at kunne fortælle børnene, hvor fantastisk det er, at vi lever i et demokrati. Knap så festligt er det dog at fortælle om sammensætningen af vores demokratisk valgte forsamlinger. Dette gælder især på kommunalt niveau. I Skanderborg Kommune er 25 ud af 29 byrådsmedlemmer mænd!

 

Hver enkelt af disse 25 mænd fortjener en kæmpe tak og stor respekt for det arbejde, de har udført for Skanderborg Kommune! Ikke desto mindre håber jeg, at valget i november ændrer på den skævhed, der er i sammensætningen af byrådet.

 

For når kun fire af 29 byrådsmedlemmer er kvinder, når hårpragten indikerer, at de fleste byrådsmedlemmer for længst har rundet de 50, og når hudfarven rimer på pære dansk, ja så kunne man godt ønske sig et mere repræsentativt byråd.

 

Jeg ønsker, at Byrådets beslutninger afspejler befolkningens holdninger. Tilstedeværelsen af de forskellige politiske partier i Byrådet sikrer da også, at mange af de meningsforskelle, der er imellem os, bliver opfanget.

 

Men byrådsmedlemmernes køn, alder og etnicitet må også antages at påvirke, hvilke problemstillinger de finder vigtige. Eksempelvis brænder jeg som yngre kvindelig byrådskandidat særligt for at sikre bedre vilkår for vores børn og unge.

 

Jeg finder det derfor også sandsynligt, at byrådets dagsordener ville se anderledes ud, hvis flertallet bestod af (yngre) kvinder fremfor (halvgamle) mænd.

 

Ved valget til november har vi muligheden for at sikre et repræsentativt byråd. Jeg håber, at du vil hjælpe!

Publiceret: 08. Marts 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere