Miljøminister Kirsten Brosbøl peger på Omstilling Ry som et eksempel på et af de projekter, som sidste år fik støtte af Miljøministeriet.
Miljøminister Kirsten Brosbøl peger på Omstilling Ry som et eksempel på et af de projekter, som sidste år fik støtte af Miljøministeriet.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: 10 millioner kroner til grønne ildsjæle

Miljøminister Kirsten Brosbøl, Børsgade 4, 1215 København K

Regeringen har sammen med Enhedslisten afsat 10 millioner kroner til grønne ildsjæle. Pengene bliver givet til gode og kreative idéer, der kan bidrage til et grønnere lokalmiljø. Regeringen ønsker, at den grønne omstilling også sker på gadeplan. Og det kan Danmarks grønne ildsjæle hjælpe med.

Idéerne kom sidste år ind fra hele landet lige fra Aarhus og København til Gribskov og Samsø. Og der var rigtig mange gode forslag at vælge imellem. Projekterne ”Stop Spild Af Mad”, ”Tøjbiblioteket” og ”Nulskrald Landsby” er blandt de 84 idéer, der sidste år fik mulighed for at blomstre ved hjælp af puljen til grønne ildsjæle.

”Omstilling Ry” er et af de østjyske projekter, der sidste år fik støtte. Det er en energimesse med særligt fokus på affald og cirkulær energi, der skal inspirere bæredygtige projekter.

Det er nytænkende og kreative projekter, som puljen skal hjælpe i gang med at omsætte fra idé til handling. Projekterne skal være med til at skabe grobund for et mere bæredygtigt forbrug og grønnere byer, der kan være med til at bidrage til et mere ressourceeffektivt samfund. Jeg håber, at der igen i år vil blive indsendt mange spændende forslag til grønne projekter, som kun mangler økonomisk støtte for at kunne blive ført ud i livet.

Publiceret: 25. Juni 2014 13:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere