14 tommer-dæk passer til biler som VW Up, mens 16 tommer er standard på biler som Opel Astra (billedet). Foto: Bil Magasinet
14 tommer-dæk passer til biler som VW Up, mens 16 tommer er standard på biler som Opel Astra (billedet). Foto: Bil Magasinet
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

De bedste sommerdæk har op til 46.000 km i sig

Der er næsten 20.000 kilometer til forskel på de mest og mindst slidstærke sommerdæk, viser stor test af sommerdæk

Af Mathias Brandt
vroom@sondagsavisen.dk

FDM, den tyske bilejerorganisation ADAC og en række øvrige europæiske bilklubber foretager hvert år en stor test af sommerdæk, der er på markedet i Europa. Denne års test afslører stor forskel på de enkelte produkters vejgreb, slidstyrke og rullemodstand.

Hvor testens mest slidstærke dæk kunne køre 46.000 kilometer, før de var slidt ned til lovens mindstekrav om en mønsterdybde på 1,6 millimeter, kunne testens mindst slidstærke kun køre 27.000 kilometer, før de var i bund.

“Det er en enorm forskel, der svarer til en halv gang rundt om Jorden og viser, at man skal se på mere end prisen, når man køber dæk,” siger FDM's biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Forskel på forbrug

Testen viser samme store forskel i forhold til rullemodstanden, som har betydning for bilens brændstofforbrug. Forskellen var så stor, at det bedste dæk fik bilen til at køre en kilometer længere pr. liter end dækkene med den højeste rullemodstand.

I alt 30 dæk i størrelserne 14 og 16 tommer er med i årets sommerdæktest. Det er dæk, der passer til biler som Peugeot 208, VW Up og VW Golf.

FDM anbefaler, at man dykker ned i FDM's dæktest, når man skal finde det dæk, der passer bedst til ens behov. Testen kan læses på fdm.dk/dæk.

Publiceret: 10. Marts 2018 11:30
Leveret af Lokalavisen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt