Kristina Vejborg har brugt et halvt år på at finde en praktikplads. Halvdelen af hendes medstuderende leder stadig.
Kristina Vejborg har brugt et halvt år på at finde en praktikplads. Halvdelen af hendes medstuderende leder stadig.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mangler elevpladsen så tab ikke modet

129 af 408 af de, der uddanner sig til teknisk designer, mangler praktikplads

Det hører til sjældenhederne, at de studerende på Aarhus Tech skal skrive på den anden side af 70 ansøgninger for at få en praktikplads - som Kristina Vejborg fortæller om. Det siger Marianne Klitgaard Würtz, chef for uddannelses- og praktikcenter på Aarhus Tech Erhverv.

 

LÆS OGSÅ: Fik praktikplads efter 74 afslag 

 

Men det er ingen hemmelighed, at der er mangel på praktikpladser til de studerende.

 

“Selvom der er gang i hjulene i samfundet, vil der stadig være uddannelser, hvor der ikke er bud efter alle, der ønsker en specifik uddannelse. Lige nu er der brug for kokke, folk inden for smørrebrød og catering, gourmetslagtere, struktører, VVS'ere og andre uddannelser inden for metaluddannelserne. Det kan ændre sig," forklarer Marianne Klitgaard Würtz.

 

"Men i mellemtiden må unge, der ikke har valgt en af de 'attraktive' uddannelser, væbne sig med tålmodighed, og søge støtte, vejledning og opbakning til at komme i mål med uddannelsen. Det kan betyde uddannelsen skal gennemføres i skolepraktik,” understreger hun. 

129 mangler plads

Når det gælder uddannelsen som teknisk designer, som Kristina vejborg er i gang med, er der på landsplan 129 elever ud af de 408 igangværende på uddannelsens hovedforløb, der ikke har kunnet finde en praktikplads og derfor er i skolepraktik.

 

“På Aarhus Tech har vi syv elever i skolepraktik, så det er ikke bekymrende. Det allerbedste vil selvfølgelig være vi ikke havde nogen, men det er næppe realistisk – af mange grunde. Vi har i øjeblikket 17 elever i gang på grundforløbet som teknisk designer, og der er flere med aftale på hånden. Kort før jul var det 10 elever, der havde fået en praktikplads, så godt halvdelen er 'afsat'. Vi håber det lykkes for alle,” siger Marianne Klitgaard Würtz og runder af:

 

“Mit råd til den ihærdigt søgende er: Tal med instruktør og konsulent på uddannelsen om, hvordan man bedst kommer videre. Og tab ikke modet."

Publiceret: 12. Januar 2018 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg