Villy Helleskov, der er tidligere direktør for Skejby Sygehus og bosiddende i Skanderborg, er formand for Støtteforeningen for Hospice Østjylland. Arkivfoto
Villy Helleskov, der er tidligere direktør for Skejby Sygehus og bosiddende i Skanderborg, er formand for Støtteforeningen for Hospice Østjylland. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Milepæl: Gruppe bag nyt hospice har nu en million kroner

Hospice Østjylland har 1.000 medlemmer og en byggegrund klar

Støtteforeningen for Hospice Østjylland har spændt fulgt udviklingen på Hospiceområdet efter opstart af Hospice Gudenå i Brædstrup.

 

Det har dog ikke, efter to års drift, ændret på antallet af indlæggelser på hospice fra for eksempel Odder/Skanderborg området, der stadig ligger på cirka halvdelen af indlæggelser, sammenlignet med øvrige kommuner i Region Midt.

 

“En stor del af de, der ønsker at komme på Hospice, kommer det ikke, da der er for få pladser,” udtaler Villy Helleskov, formand for Støtteforeningen for Hospice Østjylland.

Der er klart et behov

Det første hospice åbnede i Danmark for 25 år siden. I dag findes der 20 hospicer fordelt over hele landet med i alt 261 pladser, hvilket er cirka halvdelen af det, den europæiske forening for palliation (EACP) mener er behovet.

 

“Så der bør etableres mindst et nyt hospice i Region Midt, og det bør helt klart være i Skanderborg,” siger Villy Helleskov.

 

Han er derfor meget glad for den store opbakning, der stadig er til Støtteforeningen. Foreningen har over 1.000 medlemmer, og selv om nogle falder fra, kommer der flere nye medlemmer til. 

 

Foreningen har desuden cirka en million kroner i kassen samt tilsagn om en grund på 10.000 kvadratmeter i mellem Fruering og Anebjerg i et naturskønt område ind til fredsskov. Det er en privat person, der står bag donationen, og indtil videre ønsker vedkommende at være anonym.

 

Villy Helleskov vurderer, at et hospice på 12 pladser vil være den rette størrelse, rent driftsmæssig.

Generalforsamling

Støtteforeningen holder generalforsamling mandag 30. oktober kl. 19,30 i Kirkecentret, Kirkebakken 4 i Skanderborg.

 

Generalforsamlingen indledes med et foredrag af den nyvalgte formand for Hospice Forum Danmark og Regionsrådsmedlem Olav Nørgaard, med titlen 'Hospice nu og i fremtiden'.

 

Alle, også ikke medlemmer, er velkomne til både foredrag og generalforsamling.

Publiceret: 23. Oktober 2017 20:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt