Rie Nielsen havde indstillet projektet Lev Livet IGEN, som modtog 50.000 kroner fra Smukfonden. Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk
Rie Nielsen havde indstillet projektet Lev Livet IGEN, som modtog 50.000 kroner fra Smukfonden. Foto: Per Bille / www.ry-foto.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

313.500 smukke kroner til projekter der gør en forskel

Smukfonden uddelte på Skanderborg Festivalklubs generalforsamling penge til 12 projekter for udsatte og ensomme

De fik penge af Smukfonden
 • Lev livet IGEN 50.000 kr.
 • Bryd Tavsheden 30.000 kr.
 • Holmstrupgård 50.000 kr.
 • En glædelig jul 1.500 kr. 
 • Nanuboerne 25.000 kr. 
 • Viadem 40.000 kr. 
 • BIværket 22.000 kr. 
 • Goldsmiths musikskole 25.000 kr. 
 • Sølund Festivalen til projektet Med Frits på Festival 10.000 kr. 
 • FriRummet 15.000 kr.
 • Gallo modtager 25.000 kr. 
 • Gadejuristen 20.000 kr.

Onsdag aften fik tusindkrone-sedlerne i Smukfondens kasse igen vinger og fløj ud til projekter, der gør en forskel for ensomme og udsatte børn og voksne.

Det skete i forbindelse med Skanderborg Festival Klubs generalforsamling, hvor Smukfonden alt i alt uddelte 313.500 kroner til 12 forskellige projekter.

Fonden havde modtaget over 60 ansøgninger til projekter, der tilsammen søgte om mere end 1,5 millioner kroner. Alle indstillingerne var skrevet af medlemmer af festivalklubben.

Se billederne fra Skanderborg Festivalklubs generalforsamling her 

Tilbage til livet

Projektet Lev Livet IGEN fra Skanderborg modtog 50.000 kroner. Projektet blev indstillet af Rie Nielsen.

“Projektet vil arrangere en uges sommerlejr for børn, der har været gennem et langvarigt sygdomsforløb, og deres forældre. Formålet er at give dem energi og livsglæde til at komme videre med deres liv,” forklarede hun på generalforsamlingen.

Vold i hverdagen

Bryd Tavsheden, et projekt fra i København, der hjælper børn og unge med at bryde tavsheden omkring vold i hverdagen, modtog 30.000 kroner. Projektet var indstillet af Nikolai Milman.

“Bryd Tavsheden vil gøre op med det tabu, der er omkring vold og vil gerne være en landsdækkende organisation. Pengene fra Smukfonden skal bruges til at besøge Aarhus-området og herunder Skanderborg,” forklarede han.

Sanserum til udsatte piger

Holmstrupgård ved Aarhus, der er en social-psykiatrisk bo-institution for unge i alderen 14 til 23 år, modtog også 50.000 kroner.

Her har man søgt om penge til indretning af et sanserum. Holmstrupgård blev indstillet af Else Degn, der selv er ansat på institutionen.

“Vi er en døgninstitution for unge selvmordtruede og selvskadende piger i alderen 14 til 23 år, der har det tilfælles, at de har meget svært ved at mærke sig selv. Ophold i sanserum har vist sig at virke angstdæmpende og beroligende på dem, og derfro vil vi gerne indrette sådan et til dem på Holmstrupgård,” forklarede hun.

Publiceret: 15. Januar 2016 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Uge-bladet Skanderborg

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt