Modelfoto

Kvinde holdt vejret: Vækket af indbrudstyv på kontor, hvor hun var faldet i søvn

Indbrudstyv listede rundt i kontor på landejendom, hvor kvindelig beboer var faldet i søvn

Af
Jeppe Rafn

En kvindelig beboer på en landejendom ved Skanderborg blev torsdag kort før midnat vækket, da en person listede rundt i et kontor, hvor hun var faldet i søvn.

Kvinden holdt angiveligt vejret, oplyser Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi, mens tyven listede rundt og åbnede skuffer for at se, om der var noget af værdi at stjæle. Da tyven gik ud af kontoret, listede kvinden ind til sin mand i soveværelset. Han hostede, og det fik tyven til at flygte ud af huset, der ligger på Christiansmindevej.

Beboerne nåede at tage et billede af indbrudstyvens bil, hvor man kunne se nummerpladen. Derefter ringede de klokken 23.59 og anmeldte indbruddet til politiet, som fandt ud af, at bilen tilhørte en mand i Åbyhøj i Aarhus.

Østjyllands Politi hjalp kollegaerne i Sydøstjyllands Politi med at sendte en patrulje til Åbyhøj, hvor man fandt både bilen og dens ejer, som er en 47-årig mand. Han blev anholdt i nat klokken 01.17.

Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi oplyser, at politiet er i gang med at finde ud af, om den anholdte mand fra Åbyhøj skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på eventuel varetægtsfængsling.

Tyven var kommet ind i landejendommen ved Skanderborg igennem en ulåst dør i bryggerset. Han fik så vidt vides ikke nogle ting med derfra.

Publiceret 22 February 2019 10:15