Siden Vextor slog dørene op i august er halvdelen af kontorpladserne blevet lejet ud. 12 forskellige virksomheder inden for blandt andet it-løsninger, kommunikation, ledelse og organisationsudvikling deler nu kontorfællesskabet. Pressefoto

Siden Vextor slog dørene op i august er halvdelen af kontorpladserne blevet lejet ud. 12 forskellige virksomheder inden for blandt andet it-løsninger, kommunikation, ledelse og organisationsudvikling deler nu kontorfællesskabet. Pressefoto

Vexter vokser: Nyt kontorfællesskab er en succes

Det nystartede Skanderborg-kontorfællesskab Vexter på Godthåbsvej har efter kun to en halv måned udlejet halvdelen af sine 42 kontorpladser

At halvdelen af kontorpladserne hos Vexter er lejet ud efter kun to en halv måned havde Anni Schmidt Pedersen ikke turdet håbe på, da hun i foråret barslede med idéen om et kontorfællesskab i Skanderborg med fokus på netværk, salg og vækst.

Men sådan er det gået – og det understreger, at der er behov for et ambitiøst kontorfællesskab for mindre virksomheder og selvstændige konsulenter i Skanderborg, mener hun.

"Jeg havde selvfølgelig undersøgt markedet grundigt, inden vi 1. august åbnede dørene, men jeg var alligevel spændt på, hvordan det ville gå. Den tvivl kan jeg godt pakke væk nu, hvor halvdelen af pladserne er besat, og der begynder at komme flere og flere folk til vores arrangementer og åbne netværksmøder. Det er simpelt hen så dejligt, for det er dét, der får Vexter til at gøre en forskel," fortæller Anni Schmidt Pedersen.

Netværk og vækst

Hun oplever, at det som de helt små virksomheder efterspørger er at være en del af et netværk og fællesskab, hvor man kan sparre og hjælpe hinanden, blive inspireret og dele erfaringer.

"Dét er faktisk hele idéen med Vexter, at man som en mindre virksomhed både får en kontorplads og bliver en del af noget større, som kan være med til at udvikle ens virksomhed. For små virksomheder har ofte behov for meget mere end bare en kontorplads for at klare sig godt," siger Anni Schmidt Pedersen, der via tidligere jobs som blandt andet ledelseskonsulent, forfatter og bestyrelsesmedlem har stor erfaring med at understøtte vækst og forretningsudvikling for iværksættere og små virksomheder.

Åbne arrangementer

Kontorfællesskabet Vexter, der ligger på Godthåbsvej 27 i Skanderborg, huser i øjeblikket 12 forskellige virksomheder inden for blandt andet it-løsninger, kommunikation, ledelse og organisationsudvikling.

Men faktisk er det ikke kun lejere hos kontorfællesskabet, der kan få del i arrangementerne og netværket i huset. Netop for at skabe vidensdeling og netværk på tværs af de mange små selvstændige i Skanderborg Kommune er både oplæg og netværksmøder hos Vexter åbne for alle med et CVR-nummer.

-bo

Publiceret 08 November 2018 14:00