54-årige Mogens Laustsen etablerede Dansk Halbyggeri i 1999. Virksomheden er for nylig blevet nomineret til prisen som Årets Ejerleder 2018 i Østjylland. Pressefoto

54-årige Mogens Laustsen etablerede Dansk Halbyggeri i 1999. Virksomheden er for nylig blevet nomineret til prisen som Årets Ejerleder 2018 i Østjylland. Pressefoto

Direktørstolen er givet videre i Dansk Halbyggeri

Efter 20 år som administrerende direktør har Mogens Laustsen overdraget direktørstolen til sin kompagnon, Henrik Madsen, for i stedet at beskæftige sig med salg og forretningsudvikling i sin nye rolle som salgsdirektør

Mogens Laustsen er stifter af Dansk Halbyggeri. For nylig overlod handirektørstolebn til sin kompagnin, Henrik Madsen. Her fortæller her om sine overvejelser i forbindelse med rolleskiftet og om at genfinde arbejdsglæden samt skabe en virksomhedskultur baseret på sin personlige ledelsesstil.

"I takt med, at Dansk Halbyggeri er vokset, har det medført, at de opgaver, jeg har siddet med som adm. direktør, har handlet mere og mere om administrative forhold. Det er bare ikke det, der driver mig. Derfor kiggede jeg indad og spurgte mig selv, om jeg stadig syntes, at det var sjovt at gå på arbejde, og det syntes jeg faktisk ikke i den periode," fortæller han.

"Jeg er iværksætter i hjertet og vil være med til at skabe og bygge. Jeg ville have lysten og motivationen tilbage. Man skal brænde for det, man laver, ellers kan det være ligegyldigt. Det var ikke nemt for mig at tage beslutningen om at skifte rolle i virksomheden. Det er klart, at når jeg har startet en virksomhed fra bunden og været primus motor og ejerleder i 20 år, så er der store følelser involveret.”

Da Mogens Laustsen og hans hustru grundlagde fundamentet til det, som i dag er vokset og blevet til Dansk Halbyggeri, var der kun en lille virksomhed med en håndfuld medarbejdere.

“Da jeg startede for tyve år siden, var jeg 34, og vi havde to små børn. Hvis ikke min hustru havde været indforstået med de lange arbejdsdage, med at jeg sjældent havde fri i weekenden og ikke altid kunne tage på ferie, så var det ikke lykkes.”

I 2007 købte to daværende medarbejdere, nuværende adm. direktør Henrik Madsen og seniorprojektleder Steffen Søvsø, sig ind i virksomheden, og siden 2007 har ejerkredsen altså været udvidet til tre.

“Inden Henrik og Steffen blev medejere, der følte jeg virkelig, at der hvilede et stort pres på mine skuldre. Det lettede trykket, da de to kom til. Med flere ejere slipper du for at binde din virksomhed op på enkelte nøglemedarbejdere, og så behøver man ikke være bange for at miste dem," fortæller Mogens Laustsen.

"Det har været vigtigt for mig, at Henrik og Steffen har været enige i mine overvejelser, og at Henrik også har haft lyst til at overtage jobbet som adm. direktør. Hvis ikke jeg havde set Henrik som en værdig afløser, så havde jeg aldrig gjort det, men jeg ved, at den del af virksomheden er i gode hænder."

Siden ansættelsen af projektdirektør Martin Løkkegaard for et år siden har Dansk Halbyggeri arbejdet internt med at styrke både salgsarbejdet og organisationen. De strategiske fokuspunkter på ledelsens dagsorden har blandt andet været høj kundetilfredshed, medarbejderudvikling og arbejdsglæde.

“Jeg har en grundholdning til, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Det har altid været min kæphest, også over for mine medarbejdere. Hvis ikke man er glad for sit arbejde, så er det ikke godt for hverken en selv eller ens arbejdsgiver. Jeg tror på det bedste i de folk, jeg har ansat, og at de vil firmaet, og mig, det bedste. Det er den grundholdning, jeg leder ud fra. Måske er det naivt, men det er sådan, jeg er som person. Tillid er vigtigt," understreger Mogens Laustsen.

"Vores værdier udspringer fra min personlige ledelsesstil, det er simpelthen den måde, jeg ønsker at drive forretning på. Ledelsesstilen skal afspejle de værdier, vi har i virksomheden. Vi skaber vores resultater med værdier, der bygger på kvalitet, ordentlighed og handlekraft i alt, hvad vi foretager os i Dansk Halbyggeri.”

-sur

Dansk Halbyggeri

  Dansk Halbyggeri blev etableret 1. januar 1999 af Mogens Laustsen

  I 2004 flyttede Dansk Halbyggeri Galten, hvor Mogens købte en grund og byggede nyt firmadomicil. Mogens Laustsen var eneejer indtil 2007, hvor Henrik Madsen og Steffen Søvsø købte sig ind som medejere med en tredjedel til hver. De tre ligeværdige ejere har siden drevet Dansk Halbyggeri i fællesskab.

  Dansk Halbyggeri A/S er en projekterende entreprenørvirksomhed med 30 medarbejdere og specialiseret indenfor byggerier til erhverv og industri samt haller til sport og fritid.

  Dansk Halbyggeri har bygget ca.1000 forskellige projekter over hele Danmark i samarbejde med arkitekter og underleverandører.

  Dansk Halbyggeri er kåret som Gazelle virksomhed af Børsen i 2008 og 2009.

  Dansk Halbyggeri blev indstillet til EY Entrepreneur Of The Year i 2017.

  Dank Halbyggeri er i efteråret 2018 en af de regionale nominerede til Årets Ejerleder 2018 i Østjylland

  1. januar 2019 kan Dansk Halbyggeri fejre 20 års jubilæum.

Publiceret 23 September 2018 11:45

SENESTE TV