Arkivfoto fra Smukfest i år: Per Bille

Smukfest: 18-årig vækket af fremmed mand i sit telt

To kvinder har anmeldt, at de er blevet krænket på Smukfest

Af
Jeppe Rafn

Sydøstjyllands Politi efterforsker to sager om blufærdighedskrænkelse på den netop overståede Smukfest i Skanderborg.

Den ene episode fandt sted torsdag morgen klokken 6.34 i et telt på campingområdet KærligHeden. En 18-årig kvinde fra Randers har anmeldt, at hun på dette tidspunkt vågnede ved, at der stod en fremmed mand i hendes telt. Politiet vil ikke oplyse, hvad manden gjorde, men man har sigtet en 19-årig mand fra Silkeborg i sagen.

Den anden episode fandt sted samme morgen/nat to timer tidligere. Det foregik ligeledes på campingområdet, hvor en 23-årig kvinde fra Favrskov følte sig udsat for blufærdighedskrænkelse og anmeldte det. Politiet ønsker heller ikke at gå i detaljer i denne sag, hvor en 37-årig mand fra Aalborg er sigtet.

Politiet har tidligere oplyst, at der skete to voldtægter på festivalen. Den ene af disse sager er dog blevet lukket ned. Det betyder, at efterforskningen er indstillet, og der er ikke nogen sigtet i sagen.

I den anden sag er en 19-årig mand fra Viborg blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for at have voldtaget en 21-årig kvinde fra Odense.

Der har i år været en del færre narkosager end tidligere. Vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi glæder sig over, at det er gået den vej.

"Vi har brugt narkohunde, og det kan have en forebyggende effekt, at folk ved, vi er der," siger Poul Steffensen.

Publiceret 14 August 2018 11:51