Rolig lørdag på Smukfest - kun to anholdte

Det er billigt sluppet med kun to anholdte, når 30.000 mennesker er samlet til fest

Af
Jeppe Rafn

Sydøstjyllands Politi oplyser, at Smukfest havde en rigtig rolig lørdag set med politiets øjne. Det vildeste, der skete, var to episoder med fulde mænd, som førte sig frem og var aggressive overfor vagterne og dernæst politiet i en grad, så de endte med at blive anholdt og sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen. Det var en 21-årig mand fra Aarhus og en 36-årig mand med ukendt adresse, der hver især blev kørt til detentionen i Vejle for at køle ned og sove rusen ud.

"To anholdelser er billigt sluppet, når 30.000 mennesker er samlet," siger vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Han påpeger, at politiet ville have mere at lave og foretage flere anholdelser, hvis så mange mennesker var samlet i byen til fest.

"Lørdag var et rigtigt roligt døgn. Udover de to anholdte havde vi kun småting og små genstridigheder, som blev løst på stedet af festivalen, eller ved at vi gav en hjælpende hånd med. De fleste folk kan tales ned - de risikerer at få klippet armbåndet, hvis de ikke opfører sig ordentligt," siger vicepolitiinspektør Poul Steffensen fra Sydøstjyllands Politi.

Publiceret 12 August 2018 10:46

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.