Mew holdte emotionelt og smukt jubilæum i bøgeskoven

Et af Mews mest indflydelsesrige album, ’Frengers’, har 15-års jubilæum i 2018, og Mew havde hele albummet og lidt ekstra med på Bøgescenerne torsdag eftermiddag

Af
Mathias Sonne

Den danske rockgruppe Mew har efterhånden været i gang i nogle år. Deres første album, ’A Triumph For Man’ udkom helt tilbage i 1997, og siden da har gruppen fortsat med at udgive emotionel indierock, som ingen andre kan det.

Mew var også i det nostalgiske hjørne, da de optrådte på Bøgescenerne torsdag eftermiddag – et af deres mest populære album, ’Frengers’, har nemlig jubilæum i 2018 og bliver 15 år. Derfor havde bandet valgt at spille hele albummet fra start til slut som en hyldest og fejring af det fællesskab, som Mew har skabt med deres musik.

Dog startede Mew ud med at spille nogle af deres største hits gennem årene såsom ’Repeaterbeater’, ’Special’, ’The Zookeeper’s Boy’ og ’Apocalypso’ – og publikum var vilde med det. Mew kom helt ud til publikum, og der blev både sunget og klappet under de ikoniske numre, der trods deres alder stadig definerer Mew og den specielle lyd, som de har.Herefter skiftede koncerten karakter, idet forsanger Jonas Bjerre afslørede, at de netop havde tænkt sig at spille hele ’Frengers’ albummet, der tæller hits som ’Am I Wry? No’, ’156’, ’Snow Brigade’ og ’Comforting Sounds’.

Publikum sang med på samtlige numre, og det var ikke et sjældent syn at se folk blandt publikum fælde en tåre til de meget følsomme og for mange nostalgiske numre. Publikum var helt med på at fejre og hylde dette album, som bassist Johan Wohlert beskrev som ”en plade som folk giver videre til lillebror”.

Foto: Thomas Meisel Rasmussen

Foto: Thomas Meisel Rasmussen

Det havde ingen betydning blandt publikum, om man var gammel nok til at kunne lytte til ’Frengers’ i teenageværelset, eller om man først har opdaget albummet senere – alle var samlede om at fejre Mew og deres musik torsdag eftermiddag.

En koncert så smuk som denne kan ikke opføres igen, den er et unikum og et testamente til Mews betydning og indflydelse gennem årene. Man kan bare håbe, at Mew fortsætter med at lave musik lang tid endnu.

Publiceret 09 August 2018 20:00

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.