Eleverne i 3. A på Realskolen kiggede et smut ind forbi redaktionen, da de var på vej til Munkekroen for at nyde en is og den halve sejr. Foto: Bollerup</cutline_content>

Eleverne i 3. A på Realskolen kiggede et smut ind forbi redaktionen, da de var på vej til Munkekroen for at nyde en is og den halve sejr. Foto: Bollerup

Munkekroen:

En halv sejr hvis kroen flyttes til Vestermølle

Eleverne i 3.A på Skanderborg Realskole har arbejdet for at bevare Munkekroen - nu er de glade over, den gamle kro alligevel har en fremtid

Af
Af Jørgen Bollerup Hansen

 

Eleverne i 3. A Skanderborg Realskole fejrede fredag, at Munkekroen måske skal flyttes til Vestermølle, når den rives ned i Adelgade.

 

Klassen har nemlig gjort indsigelse både til kommunen og Kulturarvstyrelsen mod, at Munkekroen skulle rives ned. Ideen til indsigelsen fik en af eleverne, da klassen var på en historisk byvandring i Skanderborg.,og eleverne hørte om nedrivningsplanerne.

 

LÆS OGSÅ: Fredning af Munkekroen er ophævet

 

"Det er den næstbedste løsning, at Munkekroen nu forhåbentlig flyttes til Vestermølle," siger Julie, en af eleverne, da hele klasse stak hovedet indenfor hos UgeBladet Skanderborg fredag eftermiddag.

 

De var da på vej til netop Munkekroen. Deres klasselærer, Karen Haugstrup, havde nemlig besluttet at give klassen en is i dagens og den gode nyheds anledning.

 

LÆS OGSÅ: Munkekroen overlever på Vestermølle

 

"Det er dejligt, at eleverne har kunne opleve, at det nytter at søge indflydelse. Alle har jo lov til at sige deres mening. Så kan man håbe, der også er nogen, der lytter til det, man siger," siger Karen Haugstrup.

 

"Det er en fin løsning, at Munkekroen ikke bare skal rives ned," siger Magnus, en anden af klassens elever.

Publiceret 23 April 2018 10:30

SENESTE TV