Let foden:

Fartkontroller i hele landet denne uge

Se kort over klip i 2017 nederst i artiklen.Fartkontroller og kampagner skal få bilisterne til at lette foden fra speederen

I ugens løb vil der være en ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

I hele Europa sætter politiet nemlig ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Også i Danmark vil politikredsene have fokus på farten på vejene.

Og der er noget at komme efter, for nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 % hurtigere end fartgrænsen tillader.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Flere indbrud denne uge end forrige

"Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt," siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet vil i løbet af ugen sætte ind med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod.

"Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen," siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Kontrollerne denne uge får selskab af en landsdækkende fartkampagne kaldet 'Sænk farten - før det er for sent'. Langs de danske veje er der sat hele 5.000 skilte op, som opfordrer bilisterne til at holde øje med deres fart.

Klik rundt på kortet herunder: Antal klip for hastighedsforseelser pr. politikreds i 2017:

dp

Publiceret 16 April 2018 07:59

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.