Foto: ØXENHOLT FOTO

Foto: ØXENHOLT FOTO

Udslip af cementpulver i Skovby:

Folk blev bedt om at holde sig inden døre

Politi og redningsmandskab var massivt til stede ved en fabrik i Skovby

Af
Jonas Wrede Hansen

Opdatering klokken 16.00: Sydøstjyllands Politi oplyser, at der ikke er noget farligt ved den cementpulver, der tidligere på dagen var et udslip af, og at man ikke behøver at holde sig indendørs. Det er en cement, der kan købes af alle, og som i værste fald kan give lakskader på biler.

 

Både politi og redningsmandskab er lige nu til stede ved Saint-Gobain Weber-fabrikken, som er leverandører af mineralsk baserede byggematerialer til byggebranchen, på Hjaltevej i Skovby. Årsagen er, at der tidligere på dagen har været et udslip af cementpulver. Det oplyser vagtchef Jørn Lindhardt fra Sydøstjyllands Politi til Uge-Bladet Skanderborg.

LÆS OGSÅ: Stort parti tandlægeudstyr stjålet i Hørning

"Det var en lastbil, som var i gang med at pumpe cementpulver over i en silo, hvor der så skete overtryk, hvilket gjorde, at der sprøjtede cementpulver ud," fortæller vagtchefen til Uge-Bladet og fortsætter:

"Det er umiddelbart ikke sundhedsskadeligt. Cementpulvereret har lagt sig op ad nogle biler i området. Hvis det bliver fugtigt, kan det give lakskader."

Folk i området er dog blevet bedt om at opholde sig indendøre, indtil en læge på stedet har slået fast, at det ikke er sundhedsskadeligt. 

 

Foto: ØXENHOLT FOTO

Foto: ØXENHOLT FOTO

Publiceret 12 April 2018 14:45

SENESTE TV