Mystik om brandårsagen på Gl. Rye Kro

Gl. Rye Kro brændte den 6. marts. Hvad brandårsagen er, er stadig et mysterium, lyder det fra Sydøstjyllands politi

Af
ANNE SOFIE HYLDEDAL FOLKMANN JP AARHUS

En kold, tåget morgen i begyndelsen af marts blev den 400 år gamle kro i Gl. Rye centrum ædt af flammer. Politi og brandvæsen blev kaldt til stedet klokken 04.39, men ilden havde fået for hårdt fat, og stedet kunne ikke reddes. Tilbage står en tom, sodet skal.

"Siden har kriminalteknikere og flere sagkyndige med forstand på el og gas været ude at undersøge stedet," fortæller Lars Peter Madsen, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands politi.

Det er dog endnu ikke lykkedes politiet og teknikerne at komme tættere på en afklaring, hvad brandårsagen angår. Nu venter man på den brandtekniske rapport.

"Vi kan ikke udelukke, at branden er påsat. Vi undersøger fortsat sagen," lyder det fra Lars Peter Madsen. Politiet har afhørt flere vidner og vil fortsat gerne tale med folk i området, som har set eller hørt noget i forbindelse med branden.

Et særligt sted

Der var ingen mennesker på kroen, da branden tog ved, og ingen kom derfor noget til. Alligevel er det en sag, som har skabt sorg i den lille by, hvor der bor lidt over 1.400 mennesker.

"Gl. Rye Kro var ikke bare en kro – det var byens samlingssted," fortalte 75-årige Poul Brandt til JP på dagen, hvor branden fandt sted. Han har boet i Gl. Rye i 50 år, hvoraf han har arbejdet 36 år som byens brugsuddeler.

Kroen var ikke bare selskabslokaler, det var også områdets forsamlingshus, forklarer Poul Brandt. Høstfester, generalforsamlinger, juletræsfester, barnedåbe, konfirmationer og fødselsdage. Listen er lang over de begivenheder, som Poul Brandt har deltaget i med sin familie på den gamle kro. Også Poul Brandts børn, der ikke bor i byen længere, var kede af hændelsen, fortalte han efter en telefonsamtale med sin datter.

Den brandtekniske rapport forventes at være færdig umiddelbart efter påske, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Publiceret 25 March 2018 10:45

SENESTE TV