DEBAT:

Sognerådspolitikere

Martin Frausing Poulsen, Kjeld Jensen og John Haarup Laursen (byrådsmedlemmer DF)

Vi vil gerne være “sognerådspolitikere”, når det handler om en sag, der berører så mange mennesker, som det gør i forbindelse med linjeføringen af en ny jernbanestrækning imellem Århus og Hovedgård.

 

En borger fra den nordlige del af Århus, mener at vi, politikerne i Skanderborg Byråd, som går imod etableringen af denne nye jernbanestrækning, er “sognerådspolitikere”.

Skribenten er åbenbart ikke klar over, hvor mange mennesker denne omlægning af jernbanen vil komme til at berøre negativt, og måske kniber det også for denne at kigge ud over det sogn, hvor vedkommende selv er bosat. '

 

Der er ikke kun tale om ulemper for de ca. 60.000 borgere, vi har i Skanderborg Kommune, men også for borgere fra både Silkeborg- og Odder Kommune for slet ikke at glemme de mange borgere fra den vest- og sydlige del af Århus Kommune.

 

I alt taler vi vel omkring 200.000 borgere, som vil få længere transporttid med toget til og fra København, hvis man etablere den nye jernbaneline. Der er klart flere af- og påstigninger af togene på Århus H., end der er på Skanderborg Station, men vi er overbevist om, at en nedsættelse af en rejsetid på 5-6 minutter intet betyder for de passagerer, der skal til og fra Århus.

 

Derimod bliver det et stort problem for de før omtalte 200.000 “lokale” borgere med den omlægning, som vil besværliggøre deres rejse, og ikke mindst vil afstedkomme en stor forlængelse af deres rejsetid.

 

Vi i Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er utrolig glade for at blive kaldt “sognerådspolitikere”, for det er godt nok noget af et stort “sogn”, vi repræsenterer og ikke mindst med rigtig mange mennesker.

 

Måske er det også derfor, at man fra Solbjerg området har givet udtryk for, at man kunne ønske at blive en del af Skanderborg Kommune. De vil åbenbart gerne lade sig repræsentere af “sognerådspolitikere” fra Skanderborg Byråd.

Publiceret 21 February 2018 15:30

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV