Stjærs LykkeLiga efterlyser spillere

Skal det lykkes at stille med et hold til LykkeCup kræver det flere spillere på banen

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

 

 

”Ååååh STJÆR.” Kampråbet runger i hallen, hvor de fire storsmilende unger på ni-ti år ivrigt kaster sig ud i kampen. Forinden har de givet high-fives, krammere og varmet op og trænet et par nye teknikker.

 

På sidelinjen sidder en lille håndfuld mødre. De smiler også. Det her er nemlig Stjærs nye LykkeLiga, og selvom hverdagen for et barn med et udviklingshandicap er barsk, så er det umuligt ikke at lade sig smitte af ungernes begejstring.

 

Der er bare et problem: Lige i øjeblikket er Silas, Sebastian, Elise og Mikala de eneste spillere på holdet. Og den går ikke, når nu målet er at stille op til LykkeCup 9. juni.

 

”Vi vil meget gerne have nogle flere med på holdet. Mået er at kunne deltage i LykkeCup og så skal vi op på otte-ti spillere,” fortæller initiativtager og tovholder for Stjærs LykkeLiga, John Haarup Laursen, der også er formand for Stjær Boldklubs håndboldafdeling.

 

 

LÆS OGSÅ: 50.000 kr. til et godt formål

 

”LykkeLiga-holdet handler om at skabe et fællesskab for børn med et udviklingshandicap, hvor de kan opleve holdånden og kammeratskabet i et håndboldmiljø. Give dem nogle af de oplevelser, som andre børn også oplever,” forklarer han.

 

”Jeg tror, at en af grundene til, at vi har svært ved at få flere med på holdet, er, at forældrene er bange for, at deres barn ikke kan finde ud af at spille håndbold. Men håndbold er slet ikke det centrale her. Det er snarere undskyldningen for at mødes, have det sjovt sammen og få rørt sig,” uddyber John Haarup Laursen.

 

Merete Taastrup fra Herskind, der er "aflastningsmor" for Mikala, er en af de smilende mødre på sidelinjen.

 

”Det er første gang, Mikala er med, og hun stråler. Det er et fantastisk initiativ, de har taget her i Stjær. Det, der er så fedt, er, at de er lige. Her skiller ingen sig ud,” understreger hun.

Fakta LykkeLigaen i Stjær

  • Er et håndboldhold for børn i alderen 5-16 år med et udviklingshandicap
  • Holdet søger nye medlemmer. Det er ikke et krav, at bo i Skanderborg Kommune
  • Holdet træner hver fredag klokken 16.30-18.00 i Stjær Hallen, Stjærvej 100, 8464 Galten
  • Yderligere information hos John Haarup Laursen på john-h-laursen@hotmail.com eller mobil 4077 8900
 

Publiceret 14 February 2018 11:45

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV