Naturvidenskabelige foredrag i Kulturhuset

Gentager succesen med direkte transmission fra universitetet

 

I løbet af foråret kan man i Kulturhuset opleve fem naturvidenskabelige foredrag, der alle er en del af Aarhus Universitets foredragsserie 'Offentlige foredrag i Naturvidenskab'.

 

Foredragene bliver livestreamet til storskærm direkte fra Søauditorierne i Universitetsparken.

 

I foredragsserien beretter forskere om de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Niveauet er højt, men man kan få udbytte af foredragene uanset forudsætninger.

Safari og Einstein

Det er gratis at overvære de naturvidenskabelige foredrag. Der er dog et begrænset antal pladser og meget stor interesse, hvorfor det er nødvendigt at bestille en billet på forhånd. Billetter kan bestilles på www.kulturhuset-skanderborg.dk

 

Det første foredrag i rækken finder sted tirsdag 20. februar kl. 18.45 i Sløngelsalen. Professor i astrofysik Hans Kjeldsen fra Institut for Fysik og Astronomi fortæller under overskriften 'På rumsafari blandt Mælkevejens planeter'.

 

Tirsdag 27. februar kl. 18.45 kan man i Store Sal se foredraget 'Relativitetsteori og gravitationsbølger' ved professor i relativistisk fysik Ulrik Uggerhøj fra Institut for Fysik og Astronomi. Man kan her høre om de gravitationsbølger som Einstein forudsagde med sin relativitetsteori for 100 år siden, som for første gang blev målt i 2015 og som blev hædret med Nobelprisen i fysik i 2017.

 

Tirsdag 13. marts kl. 18.45 i Sløngelsalen kan man blive klogere på mennesket, når professor Peter Teglberg Madsen fra Institut for Bioscience og Zoofysiologi fortæller om 'Menneskedyret homo sapiens'.

 

Tirsdag 20. marts kl. 18.45 kan man i Biografen se foredraget 'Jordens og livets udvikling' ved professor i geologi Minik Rosing fra Geologisk Museum. Jordens og livets udvikling har spejlet hinanden gennem milliarder af år.

 

Det femte og sidste foredrag finder sted tirsdag 17. april kl. 18.45 i Sløngelsalen. Her fortæller seniorforsker i insekt- og planteøkologi Joachim Offenberg fra Institut for Bioscience om myrer.

jbe

Publiceret 14 February 2018 15:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV