Garagekongerne bor i Østjylland

Tre af de mest garage-havende kommuner finder man i Østjylland

Kasser med alle noter fra studietiden, oldeforældrenes mahognimøbler eller måske en Peugeot 404 Cabriolet fra 1968.

Uanset om man har svært ved at skille sig af med alt, der bare har en snert af affektionsværdi, eller om ens hobby har fire hjul, så kan det for mange være rart med en garage.

Og det er særligt på fastlandet, at man finder huse til salg med en sådan, viser en opgørelse fra boligsiden Boliga. Tre af de mest garage-havende kommuner ligger nemlig i Østjylland.

For i Silkeborg, Favrskov og Syddjurs kommune er det lige over tre ud af ti udbudte huse, der har ordet stående i salgsopstillingen. Mens man finder færrest østjyske garage-optrædener i Aarhus, hvor 25 procent af de udbudte huse og rækkehuse har garage.

Boligens svar på et anhængertræk

Og er man en af de mange østjyder, der kan tilføje ordet til sin beskrivelse af drømmeboligen, så kan den være et plus, når huset skal sælges:

“En garage kan til en vis grad godt betragtes som en hygiejnefaktor ved en almindelig bolig. Det er ikke altid, at den bidrager positivt til boligens æstetiske værdi, men for rigtig mange boligejere er den rar at have,” siger Thomas Hovgaard, relationschef hos Nybolig.

“Det er lidt ligesom med et anhængertræk på en bil, det er et praktisk hensyn. Garagen står generelt i høj kurs hos parcelhusfolket, som også agter deres bil højt. Men på den anden side er en garage et projekt, som er realistisk at få realiseret for de fleste, men jeg tror, at den i tilfælde, hvor der er to ens huse, kan være salgsfremmende,” siger han.

Så ofte optræder “garage” i boligannoncerne:

Aarhus Kommune: 25 procent
Favrskov Kommune: 31 procent
Syddjurs Kommune: 31 procent
Norddjurs Kommune: 28 procent
Skanderborg Kommune: 27 procent
Silkeborg Kommune: 32 procent
Horsens Kommune: 30 procent
Odder Kommune: 28 procent

Publiceret 09 February 2018 15:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV