Familie-far idømt fængsel for hashhandel

32-årig mand fra Skanderborg solgte minimum 10,8 kilo hash

En 32-årig mand fra Skanderborg er blevet idømt et års fængsel for hashhandel. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet ransagede fredag 2. februar en adresse i Skanderborg, hvor en 32-årig mand boede med sin familie. Allerede da manden blev mødt af politiet i døren, fremviste han ulovlige euforiserende stoffer.

"I alt beslaglagde politiet 11,5 kilo hash, 876 gram skunk og 31 stk. cannabisplanter omregnet til 1,069 kg hash. Derudover fandt politiet frem til 70.000 kroner i kontanter, og tre narkoregnskaber. Ved at gennemgå regnskaberne kunne Sydøstjyllands Politi konstatere, at manden yderligere havde solgt minimum 10,8 kilo hash forud for politiets henvendelse," forklarer anklagerfuldmægtig Tobias Engby i pressemeddelelsen. 

Straksdom

På baggrund af fundet blev den 32-årige mand anholdt og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Manden valgte under retsmødet at gå til bekendelse og erkendte besiddelsen samt salget af den store mængde hash.

Dommeren afsagde en straksdom på et års ubetinget fængsel samt konfiskation af hash, skunk, regnskaber, 70.000 kroner og to mobiltelefoner. Han blev også dømt til at betale sagens omkostninger.

"Da der var tale om videreoverdragelse af mere end 22 kilo hash, og manden netop var blevet idømt en fængselsstraf på et år, ville anklagemyndigheden have manden varetægtsfængslet efter dom indtil afsoning af fængselsstraffen. Og dommeren var enig i, at forholdets grovhed kræver, at manden ikke er på fri fod," fortsætter anklagerfuldmægtig Tobias Engby i pressemeddelelsen.  

Landsretten har efterfølgende stadfæstet varetægtsfængslingen efter dom.

jwh

Publiceret 09 February 2018 12:15

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV