Højt hus skal tilpasses omgivelser og naboerne

Enigt Miljø- og Planudvalg anbefaler en række justeringer

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Et enigt Miljø- og Planudvalg anbefaler nu til byrådets Økonomiudvalg, at lokalplanen for et højt byggeri på Torvet 5 i Galten skal tilrettes efter, at forslaget har mødt et stort antal indsigelser i den offentlige høring.

 

Udvalget anbefaler, at de maksimale bygningshøjder tilpasses, så der kan bygges i 4½ etager forrest på grunden og 3½ etager og eventuelt 2½ etager, hvis der bliver opført tre bygninger

Udvalget anbefaler samtidig, at bebyggelsen trækkes ud til fortorvskant ved Torvet, at det får skrå tage, at der sikres en passage til de offentlige P-pladser bag bygningen og at kommunen har særlig opmærksomhed på Svingets vejstatus.

 

“Vi går ind for at trække bygningen frem på grunden, dog ikke så det spolerer sigtelinierne mellem Torvet og biblioteket,” siger udvalgsformand Claus Leick (SF).

 

LÆS OGSÅ: 229 indsigelser mod højt byggeri på Torvet 

 

“Og så ønsker vi, at byggeriet får skrå tage, som vil passe bedre til de omkringliggende bygninger, end et fladt tag. Selv om det giver en ringere udnyttelse af kvadratmetrene. Af den grund taler vi nu om 3½ og 4½ etager. Jeg synes, vi har lyttet til høringssvarene,” siger Claus Leick.

 

LÆS OGSÅ: Gaarde: Byfortætning byggeri er et krav 

 

Der kom 13 forskellige høringssvar, heriblandt tre, afsendt af 219 personer. Til UgeBladet siger en nabo, at alt over tre etager stadig er uønsket.

Publiceret 08 February 2018 16:30

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV