Guld og sølv til Ry-kæmpere

Af
Judo

 

I weekenden var der pokal- og ungdomsturnering i Ry, hvor 154 kæmpere fra region Nord, Midt og Syd var dukket op.

 

Ry Judoklub havde 4 kæmpere til start i klassen U/12.

 

LÆS OGSÅ: Lokal judo-kæmper udtaget til landsholdet

 

Stævnes og første mand på måtterne var Sigurd Okholm i U12 B-rækken under 32 kg. Sigurd kæmpede godt og havde hele fem kampe, desværre måtte den unge judoka sande at der stadig er en masse at lære, og dagens kamperfaring bliver afgørende for de fremtidige turneringer.

 

De to næste i kamp var William Kjær og Bastian Rohde i U12 B-rækken under 34 kg i en pulje med i alt 6 kæmpere.

 

De to klubkammerater starter med at møde hinanden, så er det jo også overstået…

Til kamptræning i klubben er det aldrig til at sige, hvem, der vinder, men denne gang var William mest skarp, og tog sejren hjem.

 

I de resterende kampe vinder begge drenge over alle, på nær den senere puljevinder, så de kan begge modtage sølv.

 

Sidste af de unge under 12 år var Oscar Høghsted i B -27 kg. Oscar har ikke været til stævne et års tid, så han skulle lige støves af, det blev han i første kamp ud af 3, hvor han møder og taber til puljevinderen.

 

Næste kamp, da er han lidt mere på tæerne, og efter en næsten hel kamp, hvor der ikke helt sker så meget, får han modstanderen i gulvet og vinder kampen på holdegreb.

Sidste kamp vinder Oscar på en waza-ari ved kamptidens udløb, og hermed er en sikker sølvmedalje i hus.

 

I U15 A-rækken under 45 kg havde Oscar Brøgger en god dag. Han gjorde rent bord med tre sejre og en samlet kamptid omkring de 5 min bevidner om en effektiv indsats, hvilket også sikrede ham en fornem guldmedalje

Gustav Malmros, ungdomstræner lige som Oscar Brøgger skulle i kamp i sin nye pulje U/18 -67 kg. Reglen er den, at det år, man fylder 15, da er man U/18.

 

Med sine kun 14 år er det et meget stort skridt op i konkurrence for den unge kæmper og på dagen fik nervøsiteten og meget stærke modstandere has på ham; han prøvede, hvad han kunne, men det var godt nok nogle store knægte at slås med..

Han mødte også sin evige rival fra Aarhus Judo, og denne kastede han i et flot benkast til ippon. Denne kendelse blev desværre underkendt af sidedommerne, og sidst i kampen tabte Gustav. Sejren i denne kamp er den, at en modstander, som Gustav har haft så meget bøvl med og som er på cadet judolandsholdet, og altid har tabt til, er nu blevet en ligeværdig modstander.

 

Det lover godt for fremtidige stævner.

 

I senior pokalturneringen havde Ry også to deltagere med. Laurits Svend Bligaard deltog med sine 67 kg i den lette gruppe. I den første kamp blev den senere guldvinder med sine 85 kg en for stor mundfuld, men med to sejre bl.a. over en sortbælte og landsholdskæmper fik Laurits vist en rigtig god figur og fik gode kamppoint for indsatsen.

 

I den tunge gruppe deltog Jens Fluen Hausgaard og med to sejre og to nederlag leverede Jens også en tilfredsstillende indsats.

 

En flot dag for Ry Judo, med et velarrangeret stævne på hjemmebane, der forløb som det skulle, takket være de forældre og medlemmer, der hjalp til før, under og efter stævnet, men også Ry hallens vilje til at løse de udfordringer, der opstod undervejs.

Publiceret 06 February 2018 18:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV