Trine om dagen - fru Svendsen til aften

Nyvalgte Trine Frengler (S) brænder for at gøre en forskel for andre, men elsker også at optræde som sur kogekone

Det nyvalgte medlem af Skanderborg Byråd, Trine Frengler fra Socialdemokratiet, besidder flere talenter.
 

Talenter er nemlig det helt rigtige ord til at beskriver spændvidden i de erfaringer og kundskaber, som den nuværende familieplejer, tidligere leder af klubben Sirius og uddannede socialpædagog fra Herskind besidder.
 

I fritiden dyrker Trine Frengler nemlig meget gerne skuespillets kunst med deltagelse i amatørteater.
 

Det har faktisk ført til, at Trine Frengler har skabt sin helt egen figur, den sure kogekone Fru Svendsen, som udspringer af en rolle fra en lokal diletantforestilling, hun tidligere spillede med i.
 

Trine tager skam ud og optræder rundt omkring med den sure, højtråbende og cigarrygende kogekone Fru Svendsen, som giver folk det glatte lag mellem bordene til fødselsdage, sølvbryllupper eller til landsbydag i Herskind.
 

“Det gør jeg et par gange om året af interesse, hvor jeg bare skal have dækket mine udgifter. Det er tant og fjas,” siger Trine Frengler.
 

Trine kan godt lide humor.
 

“Det er min facon. Jeg er ikke lalleglad, men jeg kan godt lide et smil og godt humør,” uddyber hun.
 

Når man spørger Trine Frengler om, hvordan hun vil karakterisere sig selv, kommer svaret hurtigt.
 

“Jeg brænder for noget, der giver mening og for at gøre en forskel for andre mennesker,” siger hun og kalder det en ønskepost, at hun nu er blevet medlem af byrådets socialudvalg.
Derfor er det også en mærkesag for Trine, at kommunen skal forsøge at se og høre borgerne som mennesker og ikke blot som et nummer.
 

“Det er vigtigt. Man tåler meget, hvis man føler sig mødt som menneske, at man bliver taget alvorligt, og at der bliver lyttet til en,” lyder det fra det nyvalgte byrådsmedlem.
 

Det med at gøre en forskel, skal tages helt bogstaveligt. Hjemme i Herskind har Trine søsat og igangsat en ordning med lånetøj til konfirmander. Det er brugt konfirmationstøj fra både drenge og piger, som Trine har brugt et år på at samle ind. Det er en ordning, som sker i samarbejde med sognepræsten og menighedsrådet.
 

“Det var første gang sidste år. Vi lånte gratis ud til 10-15 konfirmander. Det er en slags cirkulærøkonomi eller deleøkonomisk ordning, hvor vi forhindrer, at konfirmationstøj til flere tusinde kroner kun bliver brugt i et par timer,” fortæller Trine Frengler, der i denne uge har fremvisning af tøj for dette års kommende konfirmander.
 

Trine Frenglers engagement går også igen i hendes arbejde som familieplejer.
 

Hendes mand, Allan, der nu har deltidsarbejde ude, hjælper også til med familieplejen, og da parrets datter, Majken på 23 år, ikke bor hjemme, og sønnen Christian på 15 er på efterskole, så er der blevet tid til byrådsarbejdet.
 

Også her gør Trine tingene 110 procent. Hun stemte dørklokker i lokalområdet hos vælgerne, som kvitterede med et kanonvalg og 454 personlige stemmer, der betød, at Trine røg op fra en bundplacering til en sjetteplads på den socialdemokratiske liste efter kommunalvalget.

Trine Frengler alias den sure kogekone Fru Svendsen. Det er en figur, som Trine holder af at optræde med til fester og lignende.

Trine Frengler alias den sure kogekone Fru Svendsen. Det er en figur, som Trine holder af at optræde med til fester og lignende.

Publiceret 10 January 2018 14:45

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV