Byg og Bo flytter til Fruering til påske

Den populære boligudstilling Byg og Bo åbner for otte nye parcelhuse på Fruering Skovvej til påske

 
 
Den årlige byggeudstilling Byg og Bo er langt fremme med byggeriet af otte moderne parcelhuse på Fruring Skovvej, hvor udstillingen åbner i påsken.
 

Borgmester Jørgen Gaarde (S) glæder sig over, at det er lykkedes at tiltrække Byg og Bo-udstillingen.
 
LÆS OGSÅ: Boligprojekt i unik boligbebyggelse
 

”Vi har haft den store glæde af at have udstillingen i hele to omgange med kæmpe opmærksomhed i Skovby-Nygård udstykningen. Den kommende udstilling i byggemodningen Fruering Skovmark kan give et kæmpe boost til hele Anebjerg-området,” siger Jørgen Gaarde.
 

Da Byg og Bo præsenterede udstillingehuse i Skovby Nygaard udstykningen i 2013 besøgte omkring 35.000 gæster udstillingen.
 

Succesen var ikke mindre, da Byg og Bo vendte tilbage til Skovby Nygaard sammen med en arkæologisk udstilling i 2016.
 

Sidste år åbnede Byg og Bo så dørene i Solbjerg. I 2018 bliver det ved Fruering.

En direkte vejforbindelse

Den kommunale udstykning på Fruering Skovvej er blevet ekstra attraktiv efter, at den nye Frueringvej åbnede i september og dermed skabte en direkte vej mellem Stilling Landevej og Fruering.
 

”Det er vigtigt, udstykningen klar til byggeudstillingen, for det er ikke umuligt, at vi får udsolgt, inden udstillingen er slut,” siger Jørgen Gaarde.
 

Den kommunale udstykning på Fruering Skovvej omfatter 33 grunde. Resten af udstykningen i området er privat.
 

På sigt vil Anebjerg-området mellem idrætsanlægget ved Fælleden og Fruering komme til at rumme en blandet bebyggelse med rækkehuse og parcelhuse og omkring 3.000 beboere. Det er dog planen, at udstykningen skal ske i etaper - blandt andet for, at der skal være plads til de tilflyttende børn i skoler og daginstitutioner.
 

Byg og Bo er åben alle helligdage i påsken kl. 10-16 og derefter hver søndag kl. 14-16.

Byg og Bo udstillingen på Fruering Skovvej har købt otte grunde og husene er allerede langt i byggeprocessen. Foto: Bollerup

Byg og Bo udstillingen på Fruering Skovvej har købt otte grunde og husene er allerede langt i byggeprocessen. Foto: Bollerup

Åben helt til januar 2019

Normalt har Byg og Bo udstillingerne holdt åbent til engang på efteråret. Som noget nyt vil udstillingen løbe helt frem til 1. februar 2019.
 

De medvirkende firmaer er Lasse Larsen Huse, KFS Boligbyg A/S, HusCompagniet A/S, Benee Huse A/S, Milton Huse A/S, FBA Huse A/S, 2 Plan Huset A/S og Eurodan-huse
Byg og Bo satser på at vise er bredt udvalg af, hvad der er moderne lige nu i boligbyggeri og indretning gennem forskellige typer arkitektur, huse og indretninger.
 

“Et af firmaerne viser således et orangeri, eller et væksthus om man vil. På den måde viser udstillingen, hvordan der udvikles nye typer rum,” siger Kenneth Poulsen fra KFS Boligbyg.
 
“Der er en ret stram lokalplan, der blandt andet stiller krav til en bestemt tagkonstruktion. Men indvendig er husene meget forskellige. Man kan se, at finanskrisen er ovre, der bliver givet mere gas med ekstraudstyr, for eksempel kaffebarer og vinkøl og tilsvarende livsnyderluksus i den her udstilling. Husene bliver også større - mellem 170 og 200 m2, fordi nybyggere ønsker mere plads, når de flytter ud fra en lejlighed,” siger Kenneth Poulsen, der forventer mellem 15.000 og 20.000 besøgende i påsken og cirka et par hundrede i weekenderne derefter.

Publiceret 09 January 2018 19:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV