Debat:

Budskabet, der blev væk

Søren Erik Pedersen, byrådsmedlem (V)

 

Til årets nytårskur, - hvor Skanderborg Kommune, med borgmester Jørgen Gaarde i spidsen mødtes med bl.a erhvervs og forretningsfolk fra kommunen – var der en rigtig god stemning med lidt snak og et lille glas.

 

Årets Erhvervspris og årets Oplevelsespris blev uddelt – et stort tillykke også herfra.

Borgmesteren holdt en fin tale hvor blandt andet E45s kommende udvidelse var med, og som sagt vil det komme erhvervslivet via medarbejdertransport og vare transport til stor gavn.

 

LÆS OGSÅ: Beboere frygter konsekvensen af den elektriske jernbane

 

Det jeg IKKE kunne høre - og det kunne være lydkvaliteten – var borgmesterens appel til partikolleger på Christiansborg om at få Togfonden og dermed alle dens fortrædeligheder taget af bordet

 

Ideen bag togfonden er at køretiden mellem de store byer og dermed transporttiden fra eksempelvis Aarhus til København skal have hugget nogle minutter af. Det vil sige at passagerer fra Skanderborg til København eller Aalborg skal skifte både for afgang og hjemkomst.

 

Det er under al kritik, at Togfonden lader lodsejere ligge i uvished indtil 2032, og det er også en begmand til vores erhvervsliv, som vi var samlet om at ønske et godt nytår. For bliver Togfonden en realitet, vil serviceniveauet for mange af erhvervslivets medarbejdere blive forringet i ganske betydelig grad.

 

På samme måde indgår også en lidt senere plan om at etablere en togstrækning fra Aarhus til Silkeborg, - velvidende, at så kan togstrækningen Silkeborg-Ry-Skanderborg hænge i en meget tynd tråd.

 

Under alle omstændigheder er det et stort apparat at sætte i gang for nogle penge, som ikke er til stede - og sikkert heller ikke kommer tilstede – i hvert fald fra de oprindeligt tænkte kanaler – nemlig oliepenge fra Nordsøen.

 

Mange af passagererne har i dag en 'bærbar' med i toget som arbejdsplads, - og dermed er transporttid ikke længere 'spildtid'. Transportminutterne er for mange rent faktisk arbejds- eller studieminutter og ikke ren køretid.

 

Herfra også et godt nytår til vores erhvervs og forretningsliv.

Publiceret 05 January 2018 19:00

SENESTE TV