DEBAT:

Invitation til Claus Beyer

Sander Sieuwerts, Nygaardsvej 100, Skanderborg

 

I avisen fra den 12. december reagerer Claus Beyer på min kritik på sit tidligere indlæg om, at CO2 ikke er en skadelig drivhusgas. Jeg er enig med ham, at en hypotese skal godt underbygges med beviser. Derfor forklarede jeg, hvorfor hans bevis ikke er tilstrækkeligt til at underbygge sit synspunkt, men jeg tror ikke, han har forstået det.

 

LÆS OGSÅ: Klimafrygt bygger på tro

 

Han skriver, han gerne vil forsætte debatten om emnet - og nu er jeg ikke politiker, men jeg tror, i en debat går man ind på den andens argumenter i stedet for at ignorere dem, gentage sig selv og prøve at undervise en uddannet videnskabsmand, hvordan man bruger den videnskabelige metode for at underbygge en hypotese med fakta. Sagen er nemlig så nem:

 

  • CO2 er en drivhusgas. Det er bare fysik på gymnasiets niveau.
  • Menneskets emission af CO2 kommer ovenpå det naturlige kulstofkredsløb.
  • Når alle andre faktorer der påvirker drivhuseffekten og CO2 mængden i atmosfæren er stabile, er menneskets emission af CO2 den eneste mulige forklaring.
 

Graferne, Claus peger på, er et meget svagt bevis, fordi de ikke iagttager andre faktorer end CO2 - og verden har aldrig været i en situation før, hvori store mængder af fossile brændstoffer omdannes til CO2 ved at forbrænde dem på kort tid.

 

Claus må stadigvæk gerne holde sin politiske mening om, hvordan skattepengene fordeles over alle de ting, kommunen kan lave med dem, men jeg spørger bare om, han ikke 'beviser' sit synspunkt med halve sandheder.

 

Fordi jeg ikke vil bruge avisen for en uendelig gentagelsesdebat, inviterer jeg Claus gerne til en kop te, så vi kan snakke om den videnskabelige metode og om argumenterne i klimadiskussionen. Det kommer han sikkert til gode.

Publiceret 27 December 2017 13:00

SENESTE TV