Jubelår på museet:

Holger Blom trækker hele landet

Udstilling skaber national interesse i et år, hvor museet samlet set slår besøgsrekorder

 
 
“Det går vildt godt. Det er lige før, vi har rundet 3000 gæster.”

Sådan lyder det glade budskab fra Museum Skanderborg og direktør Lene Høst-Madsen, når talen falder på status for den godt og vel to måneder gamle udstilling om modeskaberen Holger Blom,
 

Museum Skanderborg har blandt andet samarbejde med det Kongelige Teater, der har udlånt nogle af modeskaberens teaterkostumer, som han syede til teatrets store skuespillerinder.

Det er første gang, de er blevet vist udenfor det Kongelige Teater. Der er i alt 30 af Bloms fantastiske kreationer udstillet, ligesom der er fortællinger om Holger Bloms opvækst i Skanderborg og karriere, hvor han syede for kongelige og kendisser.
 

Forfatteren Marianne Verge, der stammer fra Skanderborg, og som har skrevet en biografi om Holger Blom, er også en del af et samarbejde med Museum Skanderborg om Holger Blom udstillingen, og formidlingen af historien.
Direktør Lene Høst-Madsen, Museum Skanderborg, siger,
 
at et foreløbigt besøgstal på omkring 3000 er nogenlunde som forventet, og at det er perfekt til de fysiske rammer, museet råder over i Adelgade.
 

Men hun fremhæver samtidig en andet aspekt.

“Vi har oplevet en lokal interesse for udstillingen, men også en stor national interesse. Holger Blom var nok mere kendt i landets store byer end i Skanderborg, og det er ret tydeligt, at der kommer folk fra hele landet for at se udstillingen, ” forklarer Lene-Høst Madsen og nævner, at en del af de sypiger, der var ansat hos Holger Blom, også har fundet vej til museet i Skanderborg.
 
LÆS OGSÅ: En smuk. dygtig og fabelagtig person
 

Museumsdirektøren betoner, at målet er at formidle historie med Skanderborg Kommune som udgangspunkt.
 

“Men det betyder da noget, at en udstilling får national betydning, selv om vi ikke er blandt de største museer. Vi er på den måde med til at sætte vores lokalområde på landkortet,” uddyber Lene Høst-Madsen.
 

Succesen med Holger Blom er et led i en perlerække for Museum Skanderborg i 2017.
“Museet har haft et jubelår, hvor vi har haft besøg af en dronning, en prinsesse og kulturminister,” fastslår Lene Høst-Madsen.
 

Således besøgte HM Dronning Margrethe både museet i Adelgade og vikingeudgravningen Fregerslev, ligesom Holger Blom udstillingen blev åbnet af HKH prinsesse Benedikte. Kulturminister Mette Borch besøgte tillige Øm Kloster tidligere på året.
 
LÆS OGSÅ: Royal åbning af Blom-udstilling

“Vi kommer til at runde 40.000 gæster i år samlet set, og så mange aldrig har vi aldrig haft. Det er på vej mod en fordobling i forhold til sidste år, ” siger Lene Høst-Madsen.
Det hidtil højeste antal besøgende for Museum Skanderborg med afdelinger er 27.000 gæster.
 

Holger Blom udstillingen fortsætter i 2018, hvor der arrangeres minimum fire events i København og i Skanderborg.

Prinsesse Benedikte åbnede Holger Blom udstillingen i oktober. Her med borgmester Jørgen Gaarde og bagerst museets formand, Jørgen Lorenzen.

Prinsesse Benedikte åbnede Holger Blom udstillingen i oktober. Her med borgmester Jørgen Gaarde og bagerst museets formand, Jørgen Lorenzen.

Publiceret 22 December 2017 11:45

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV