DEBAT:

Svar til Sanders Sieuwert

Claus Beyer, Nørregade 27, Låsby

Sander Sieuwerts kritiserer 5.december mit indlæg i avisen 20.november, hvor jeg peger på, at data ikke underbygger, men tværtimod modsiger, hypotesen om, at CO2 er en skadelig drivhusgas, som bevirker opvarmning af kloden. Når data ikke passer med hypotesen, så må hypotesen være fejl. Det er grundlæggende for al videnskab, at en hypotese kun lever, indtil den falsificeres af en måling, et eksperiment eller data.

 

Når nu ikke bare en enkelt måling, men tusindevis af data og målinger, ikke passer sammen med hypotesen, så finder jeg det yderst kritisabelt, at vore politikere fortsætter med at bruge nævnte hypotese som argument for at brandbeskatte mig og alle andre med diverse afgifter med opfindsomme navne. Der er ufattelig mange penge involveret og det er nok, - men bør ikke være - begrundelsen for, at man skjuler sandheden for borgerne.

 

LÆS OGSÅ: Klimabenægtelse bygger på tro

 

Nu kan jeg ikke forvente, at avisen vil bringe nogle af de mange grafer, der viser, hvordan temperatur og CO2 i atmosfæren har varieret i jordens lange historie, så jeg kan kun opfordre læseren til at google 'temperature+ice cores+CO2' og klikke på 'billeder', hvorved de relevante grafer kommer frem.

 

Så kan man selv vurdere, hvad man synes. Det kan Sander Sieuwerts også. Og så kan vi fortsætte diskussionen derfra. For det er disse data, der må være grundlaget for enhver fornuftig debat om emnet.

Publiceret 12 December 2017 16:00

SENESTE TV