Virksomheder må selv til lommerne, hvis de vil have veje til modulvogntog

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Kommunen har fået en henvendelse fra Erhverv Skanderborg, der anmoder byrådet om at genoverveje en tidligere vedtaget afvisning af, at kommunen betaler ombygning af vejanlæg mellem E45 og Niels Bohrs Vej til kørsel med de lange modulvogntog.
LÆS OGSÅ: Mere grønt lys i Skanderborg

Henvendelsen kommer efter, at Erhverv skanderborg har været i dialog med virksomheder på vejen. Og firmaet Toprent A/S sendte en konkret ansøgning i oktober 2016.
En screening viser, det vil være nødvendigt at ombygge krydset ved Randersvej og lave en sideudvidelse på en kortere strækning af Niels Bohrs Vej. Et projekt til cirka 250.000 kr. Men ønsket efterkommes ikke.
“I Miljø- og Planudvalget fastholder vi, at kommunen ikke påtager sig den opgave. Følger vi et ønske fra et firma, kan der komme mange tilsvarende sager. Men vi vil opfordre det nye udvalg, der starter til nytår, til at lave en overordnet politik for området. Det kan være, at der et eller to steder i kommunen skal laves veje, der er egnede til modulvogntog,” siger Claus Leick (SF), formand for udvalget.

Publiceret 07 December 2017 15:00

SENESTE TV