Røde cykelrabatter i Nr. Vissing og Veng

Vejkontoret prøver sig frem for at øge trafiksikkerheden

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Nr. Vissing Skanderborg Kommune er ved at lave brede kantbaner med rødt asfalt i Nr. Vissing, Ballen og Veng i forsøg på at få bilisterne til at respektere fartgrænserne og samtidig skabe et mere sikkert rum for de bløde trafikanter.
LÆS OGSÅ: Mere grønt lys i Skanderborg - Sikre overgange på Vestergade 
 
Mellem kørebanen og et felt med rødt asfalt kommer der en 30 centimeter bred hvid streg, som markerer, at bilisterne skal holde sig ude af det røde felt.
“Det er en visuel indsnævring af vejbanen, som vi håber får bilisterne til at dæmpe farten,” siger vejingeniør Jette Schmidt.
“Vejen er otte meter bred i Veng og syv meter i Nr- Vissing, og vi ved, at jo smallere en vej er, jo lavere er farten normalt. Det er en model, vi laver, fordi der ikke er plads til at lave cykelstier med kantsten. Men det røde asfalt vil skabe en bane, det vil være naturligt at cykle på,” siger hun.
Samme indretning får vejen i Ballen mellem Nr. Vissing og Veng, hvor der ikke er byzoneskilte - men alene fartbegrænsning.
LÆS OGSÅ: Virksomhederne må selv til lommerne, hvis de vil have modulvogntog 
“Vi har målt antallet af biler, og målte 5.500 biler i døgnet. Det er mange. Det er en af grundene til, at vi undgår at lave vejbump, da vi fra andre steder ved, at vejbump kan genere naboer til vejen, da det larmer når især lastbiler kører over dem. Af samme grund har vi fjernet et bump på Risvej i Tebstrup,” siger Jette Schmidt.
Kommunen vil mødes med lokale beboere for at vurdere, om den nye indretning af vejen fungerer.

Publiceret 07 December 2017 20:00

SENESTE TV