Papegøjekender tror ikke på bur

Af
Claus Sonne

Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

RY I sidste uge fortalte vi om en stor og farvestrålende papegøje, der i flere måneder har fløjet rundt i skoven ved Ry.

Flere fuglevenner er bekymrede for, om papegøjen kan overleve en dansk vinter, og de vil gerne hjælpe den. I sidste uge kunne vi fortælle, at et råd er at stille et stort bur med mad i i området og så håbe, at papegøjen drister sig ind i buret.
LÆS OGSÅ: Eksotisk papegøje i Ry skove 
Det er dog en fremgangsmåde, som Erik Nielsen fra Skanderborg, der har sat sig ind i fugleartens adfærd, ikke tror på.
Han læste, at redaktionen via Facebook har fundet frem til fuglens ejer, men at redaktionen endnu ikke har været i kontakt med vedkommende. Men det er her, den bedste måde at indfange fuglen på, findes, mener Erik Nielsen.
“Papegøjer tager ikke føde på jorden, de spiser i træerne, så jeg tror ikke, den vil gå ind i et bur. I Brasilien, hvor de stammer fra, indfanges de med net, Men den nemmeste måde at indfange den på vil være at få ejeren til at kalde på den. De husker uendeligt godt den vil kunne huske hans stemme,” siger Erik Nielsen.
Han giver ikke papegøjen ret store chancer for at overleve i den danske natur.
“Den overlever ikke 10 minusgrader, det har den ikke fjerdragt til. Den vil også havde svært ved at finde noget at spise,” siger han.
Redaktionen modtager stadig gerne oplysninger om fuglen.

Publiceret 07 December 2017 10:30

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV