Forslag om gratis lokalbus til ældre

Seniorrådet fik ikke sit ønske opfyldt, men måske kommer der alligevel et tilbud

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Seniorrådet havde håbet, at forligspartierne i byrådet, ville finde penge til at indføre et buskort til pensionister for al bustransport inden for kommunens grænser.
LÆS OGSÅ: Der bliver mangel på ældreboliger 
Rådet foreslog endvidere, at man med et sådant årskort fik mulighed for at tage to børn op til 12 år gratis med. Og at en årspris på 300 kr. ville være rimelig. Om nødvendigt foreslog Seniorrådet, at en sådan ordning kunne afprøves i to-tre år.
Men forslaget blev ikke en del af kommunens budget for 2018. Nu har miljø- og Planudvalget imidlertid selv taget forslaget op, dog i en mindre omfattende udgave.
Miljø- og Planudvalget har anmodet administrationen om at undersøge, hvordan der kan indføres og administreres et pensionistkort, der giver mulighed for, at pensionister kan køre gratis med bybusser og lokale ruter indenfor den eksisterende kapacitet.
LÆS OGSÅ: Generations-eksperiment i Ry 
”Vi vil godt se, hvad vi eventuelt kan gøre inden for budgettet og uden at øge kapaciteten. Man har gjort noget tilsvarende i andre kommuner, siger Claus Leick (SF), formand for udvalget.
Der vil blive præsenteret et konkret forslag og vurdering, når Miljø- og Planudvalget mødes tirsdag i denne uge.

Publiceret 07 December 2017 18:00

SENESTE TV