DEBAT:

Larmende tavshed omkring Vesterskovvej-byggeriet

Pia Jensen og Knud Erik Dyhr, Kastanievej 20, Skanderborg

Der har været larmende tavshed omkring Vesterskovvej-byggeriet (lokalplanforslag 1121) - men læs-læs-læs: Nu er alle indsigelser mod byggeriet nemlig frigivet og kan læses på kommunens hjemmeside.

Det samme kan forvaltningens kommentarer og sammenfatningen/konklusionen, som bliver arbejdsgrundlaget for Miljø-og planudvalget på mødet 5. december.

Ud fra dette 'filter-materiale' skal miljø- og planudvalget så indstille til byrådet, om det er smartest at stemme for eller imod byggeriet på byrådsmødet 20. december.

Det er meget spændende og meget skræmmende læsning.

Vi er mange 'skanderborgere', der har brugt meget tid på at engagere os - skrive læserbreve, samle underskrifter og skrive seriøse indsigelser i den tro, at det ville blive taget seriøst - og at det kunne nytte noget. Men her må vi så bare konstatere, at til trods for kommunens egen vision og teori: Kommunen 3.0 (borgerinddragelse, borgertrivsel, borgerengagement - og flere flotte ord) - ja så sidder vi tilbage - målløse - og nærmest afmægtige over at føle, at hele høringsproceduren har været én stor omgang 'varm luft' - og vores arbejde er fuldstændig spildt ... for det hele var nok afgjort på forhånd.

Vi fik dog en indrømmelse om, at grunden til 'hastværket' var, som vi formodede - nemlig at der skulle skaffes penge til 'flygtninge-byggeri' via to-partsaftalen af 18. marts 2016 inden årets udgang.

Desuden bliverr der sat et hegn op indtil nærmeste nabo, taget et par meter af højden på bygningerne og så forestiller forvaltningen sig sørme, at trafikproblemerne på Vesterskovvej, Kastanievej og Møllebakken kan løses ved at sætte p-skilte op og male p-båse - (til denne opgave ønsker de så borgerinddragelse) - hvor latterligt bliver det hele efterhånden?

Vi spørger os selv - eller nogle der kender svaret:

 

  • Hvilke kompetencer har forvaltningens 'filter-personer' egentlig til at afgøre, hvilke indsigelser der skal ignoreres i så vigtig en sag?
  • Hvor længe har 'rævekagen' mellem kommunen og SAB mon været i ovnen? (på SABs hjemmeside kunne allerede 6. november læses, at byggeriet påbegyndes i foråret 2018).
  • Hvordan kan så mange borgeres daglige trivsel bare være ligegyldig?
  • Hvorfor har pressen ikke interesseret sig mere for sagen?
  • Hvorfor får man ikke nye visionære og intelligente byggeforslag på banen?
  • Læser byrådspolitikerne overhovedet materialet - eller stoler de bare blindt på embedsmændene?
  • Er der nogen, der kan fortælle os, hvad der foregår i Skanderborg?

Ja, spørgsmålene hober sig op - men vi opfordrer til, at 'tavlen viskes ren' og der indhentes nye kloge løsninger. Lad fornuft, trivsel og intelligens sejre over økonomien denne gang. Giv 'skanderborgerne' honningkager i stedet for 'rævekager' - det er dog snart jul.

Publiceret 04 December 2017 19:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV