Sidste udkald til juleudstilling hos Gertrud Berg

Gertrud Berg holder i år sin sidste juleudstilling, men hun fortsætter med at lave keramik i Nr. Vissing

For 35. gang i træk har Gertrud Berg slået døren op til sit keramikværksted på Skolevej til sin juleudstilling, der både tæller egne kreationer samt arbejder fra en håndfuld andre kunstnere. Der er imidlertid sidste gang, hun er 'julevært'.
 
“Det er et kæmpe arbejde at gøre sådan en udstilling klar. Det skyldes blandt andet, at jeg bruger mit værksted til at udstille i, så der skal gøres rent over det hele, lige som alle de mange stykker keramik, jeg har med på udstillingen, skal tørres af,” siger 65-årige Gertrud Berg og fortsætter:
 
“Det handler også om, at jeg ikke vil gå på kompromis med de ting, der skal med på udstillingen. Der er altså ikke noget 'Made in China' her.”
 
Juleudstillingen betyder også, at Gertrud Berg hverken kan undervise eller arbejde selv, fordi hendes værksted er inddraget. Og arbejdes skal der.
 
“Jeg bliver vist lidt mærkelig, hvis jeg ikke kan arbejde med mit ler,” siger hun og smiler.
 
Derfor har Gertrud Berg da heller ikke tænkt sig at skrue ned for sit arbejde i værkstedet, selv om det er slut med at arrangere juleudstilling. Kodeordet for hendes arbejde er 'sjæl og personlighed'.
 
"Heldigvis er der stor efterspørgsel på unika, hvilket jeg er rigtig glad for, fordi det er det, jeg brænder for at lave. Jeg har også nogle serier, som jeg med jævne mellemrum supplerer op, men det er unika-tingene, der står mit hjerte nærest,” siger Gertrud Berg og fortælle om en kunde, der for nylig tilbragte en hel time i hendes butik.
 
“For ham handler det ikke kun om, hvordan et krus ser ud, men også om, hvordan det føles at have i hånden. Det er altså dejligt.”
 
Gertrud Berg arbejder med forskellige teknikker og benytter alt fra fingrene til en ostehøvl til at udsmykke sine værker.
 
“Det er desuden vigtigt for mig, at det ikke er 'tunge klumper', jeg laver. Mine lerting skal være lette, behagelige at holde ved at have en god 'mund-kant'. At et krus er tyndt betyder, at det bedre holder på varmen, fordi der ikke er så meget keramik, der skal varmes op,” forklarer hun.

Gertrud Bergs juleudstilling tæller også tekstil, flettede kurve samt naturligvis juleting. Foto: Sonne

Gertrud Bergs juleudstilling tæller også tekstil, flettede kurve samt naturligvis juleting. Foto: Sonne

Juleudstilling hos keramiker Gertrud Berg

  • Gertrud Bergs juleudstilling er åben tirsdag-søndag kl. 11-17 og efter aftale frem til 21. december.
  • Adressen er Skolevej 1 i Nr. Vissing.

Publiceret 30 November 2017 11:45

SENESTE TV