Valgdrama i Skanderborg:

Bare syv stemmer er afgørende

Liberal Alliance mangler syv stemmer for at få et mandat i byrådet

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Den fintælling af stemmerne ved byrådsvalget, der foregik i Fælledhallen onsdag formiddag, viste, at der er syv stemmer, der afgør, om Liberal Alliance kommer i byrådet. Eller om det mandat tilfalder Dansk folkeparti, som Liberal Alliance er i valgforbund med.
Læs også: Liberal Alliance er ude - DF er inde med tre
Det meget tætte løb betyder, at der nu er igangsat en tredje tælling af samtlige stemmerne ved byrådsvalget i Skanderborg Kommune.
Imens er Linda Andrea, Liberal Alliances spidskandidat på pinebænken i endnu nogle timer.
 “Det er en rutsjebanetur, det er helt vildt. Jeg kan forstå, at det er alle valgsteders stemmer, der skal tælles endnu engang,” siger hun.
 Kort forinden havde borgmester Jørgen Gaarde meddelt beslutningen, der er taget af den lokale valgbestyrelse.
 “Syv stemmer er så lille en forskel, så alle stemmer skal tælles igen. Vi har brug for et resultat, som vi kan være helt sikre på. Så det er ikke en ommer, der er en gentagelse af optællingen,” sagde Jørgen Gaarde.
Liberal Alliance så ellers på valgaftenen ud til lige præcis at få en mandat i byrådet. Men ved 02-tiden natten til onsdag viste det sig pludselig, at der var nogle stemmer, der var talt forkert - ifølge UgeBladets oplysninger var det ved valgstedet i Ry - der betød, at Dansk Folkeparti får tre mandater i byrådet mod de nuværende to, mens Liberal Alliance ikke opnår valg.
UgeBladet følger det lokale drama på nettet i løbet af eftermiddagen.

Borgmester Jørgen Gaarde, da han meddelte, at der igangsættes endnu en fintælling af samtlige stemmer ved byrådsvalget. Foto: Bollerup

Borgmester Jørgen Gaarde, da han meddelte, at der igangsættes endnu en fintælling af samtlige stemmer ved byrådsvalget. Foto: Bollerup

Publiceret 22 November 2017 14:00

SENESTE TV