Radikale støtter Jørgen Gaarde som borgmester

Der foregår forhandlinger i dag om udvalgsposter

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Under natlige forhandlinger efter valgaftenen aftale Det Radikale Venstre, at partiet støtter Jørgen Gaarde (S) som borgmester. Ganske som partiet gør i den nuværende byrådsperiode, der slutter ved nytår.
 

Radikale havde ellers valgt at indgå et teknisk valgforbund med Konservative for ikke på forhånd at låse sig til nogen af siderne. Og for at kunne manøvrere efter at få mest mulig indflydelse.
 
Kl. 14 onsdag (i dag, Red.) mødtes partierne bag Jørgen Gaarde til nye drøftelser om fordeling af de politiske poster.
 

Med radikales valg er der 17 af byrådets 29 medlemmer, der støtter Jørgen Gaarde som borgmester.
 
“Det er ligesom i denne byrådsperiode. Senere skiftede Jan Krogh Rasmussen så fra konservative og meldte sig ind i Socialdemokratiet, så tallene i byrådet blev 18-11,” siger Jørgen Gaarde.

Møde med blå blok

Partierne i rød blok skal have møder i deres egne respektive partigrupper senere i eftermiddag.
I aften skal partierne, der støtter Jørgen Gaarde, mødes med partierne i blå blok - Venstre og Dansk Folkeparti - samt Konservative, der under valget alene har haft et teknisk valgforbund med Radikale.
Emnet for mødet er fordeling af udvalgsposter, hvor de fire formandsposter er de mest eftertragtede.

Der blev trukket lod

På valgaftenen gik der er rygte om, at Liberal Alliances usikre mandat var blevet afgjort ved en lodtrækning, da der angiveligt skulle være stemmelighed med et andet parti. Det var dog ikke tilfældet.
Men der blév foretaget en lodtrækning. Ifølge UgeBladets oplysninger var der to socialdemokratiske kandidater, der begge havde opnået valg, og som havde opnået præcist det samme stemmetal. De var sikre på valg, men da de skulle have en rangorden efter de formelle regler, blev der foretaget en helt udramatisk lodtrækning imellem dem.

Publiceret 22 November 2017 14:30

SENESTE TV