Christinas otte år i byråd

Christina Bottke gør sig klar til et liv uden politik

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Christina Bottke er en af de seks nuværende byrådsmedlemmer, der ikke genopstiller ved byrådsvalget 21. november.
For Christina Bottke skyldes det hendes alder - hun er fyldt 50 år - og hensynet til driften af sin optikerforretning.
Læs også: Nyt plejecenter i Ry bliver et fællesskabets hus
“Jeg har været selvstændig optiker i 19 år, og jeg er endt i valget imellem, om jeg ville blive ved som optiker eller med politik. Jeg elsker begge dele. Jeg har heller ikke sagt nej til kunder på grund af mit politiske arbejde. Men når jeg skal regne med at arbejde, til jeg er 66-67 år, er jeg nødt til i højere grad at være der for mine kunder. Det er svært - især i denne valgperiode, hvor jeg er udvalgsformand,” siger hun.
Af den grund holdt hun for nylig reception i sin nyindrettede optikerbutik i underetagen ved hendes hjem, Villavej 14 i Skanderborg.
Hun har hidtil alene været kørende optiker med mange kunder på plejecentre og i firmaer. Nu bliver hun også stationær. Indtil nytår dog kun med kunder efter telefonisk aftale.
De første fire år, hun sad i byrådet, var hun medlem af byrådets Økonomiudvalg samt Undervisnings- og Børneudvalget. I denne periode er hun formand for Socialudvalget.
“Det har været to vidt forskellige periode. Som formand deltager jeg i mange flere dagmøder, blandt andet for at forberede udvalgsmøder, hvor jeg mødes med fagchefen. Det er spændende at være formand, men det er også øretævernes holdeplads, for formanden bliver kontaktet, når der er problemer, ikke for at komme med ros,” siger Christina Bottke.
Mange borgere tror samtidig, at udvalgsformanden og politikerne bestemmer en masse, som kontraktholderne - institutionslederne - reelt står for.
“Derfor kan man som politiker godt føle sig kørt ud på et sidespor, men skanderborgmodellen er måske stadig den bedste model,” siger hun.
“Jeg synes, det har været fedt at være politiker og være med, hvor tingene sker, og hvor jeg kan være med til at gøre en forskel, hvor jeg bor. Men forud havde jeg troet, jeg fik mere indflydelse. Mange ting tager tid. Og jeg kan høre på de politikere, der sad i de gamle kommuner, at de næsten var sagsbehandlere.”
Hendes bedste oplevelser har været deltagelse i de såkaldte paragraf 17-4 udvalg med politikere og borgere. Blandt andet om helhedsplanen for Dyrehaven og festivalen. Samt om det nye plejecenter i Ry.

Publiceret 21 November 2017 14:00

SENESTE TV