Hærværk eller en dårlig joke?

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Der er en person, der har været meget flittig med en sort spray på en lang række valgplakater i Skanderborg midtby.
 
Umiddelbart er det hærværk, og et angreb på demokratiet og kandidaternes ret til at ytre sig.
 
Se galleri: Hærværk eller dårlig joke?
 
Man kan måske også se det som udtryk for en drengestreg - en dårlig joke, hvor man i det her tilfælde  gør grin med dem, der stiller op til byrådet over en bred kam, da 'ofrene' er politikere fra stort set alle partier.
 
I Vestergade kan man se en anden type ytring. Her har en person stillet en affaldscontainer frem på fortovet, hvor der på siden står: "Stem her!" Så ved man vist, hvad den person mener om demokratiet.
 
På en mur på huset ud for containeren har en person - muligvis den samme - desuden skrevet et krast personangreb med insinuationer mod Jørgen Gaarde og det nuværende byråd, som vedkommende kalder for "gamle uduelige drukmåse".
 
Man kan godt få den tanke, at man skal have nogle brede skuldre og en evne til at finde sig i meget, ja ligefrem forhånelse og grove anklager på grænsen til injurier, for at stille op til et demokratisk valg. Noget andet er: Er det rimeligt, at det er sådan?
 
På Facebook florerer der også en ret så hård tone omkring dette valg til Skanderborg Byråd.
 
Er det gået for vidt, og bidrager politikerne selv til forråelsen?
 
Det må enhver gøre op med sig selv. Hvis da ikke det direkte medfører en politimæssig efterforskning for hærværk og injurier. Sydøstjyllands Politi hár modtaget anmeldelse om hærværk mod valgplakater ved dette valg.
boll-
 

Publiceret 20 November 2017 15:30

SENESTE TV