Skanderborg er femte bedste kommune at bo i

Skanderborg Kommune er den femte bedste kommune at bo og drive virksomhed i kun overgået af fire nordsjællandske kommuner i Whisky-bæltet

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

De lokale byrødder har slet ikke gjort det så ringe endda gennem de seneste fire år, hvor de har siddet i Byrådet.
 
Læs også: Midtbyen skal forskønnes
 
På falderebet af valgkampen offentliggjorde ugebrevet Mandag Morgen i sidste uge en kommuneportal, der ranglister alle landets 98 kommuner ud fra 24 nøgletal.
 
Nøgletallene er fordelt på fem centrale temaer, nemlig: Børn og skole, Erhvervsliv, Kultur, fritid og borgerservice, Sociale udfordringer samt Ældreområdet.
 
De enkelte kommuners placering på ranglisten siger noget om, hvor godt et sted kommunen er at bo for børnefamilier, for de ældre, for ledige og udsatte og for erhvervslivet.

Et godt sted at bo

Sammenlagt ligger Skanderborg Kommune nummer fem på ranglisten blandt alle landets 98 kommuner. Kun de fire velhavende nordssjællandske kommuner Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Solrød.
 
Bedste placering har Skanderborg Kommune på området Sociale udfordringer, hvor Skanderborg er den næstbedste kommune i landet.
Også indenfor ældreområdet gør Skanderborg Kommune det flot og ligger samlet på en 5. plads blandt de 98. Kommuner.
 
I forhold til Børn og skole scorer Skanderborg Kommune en 9. plads, mens kommunen lander på en samlet 22. plads i forhold til Erhvervslivet og en 53. plads i forhold til Kultur, fritid og borgerservice.
 
”Vi kan som kommune være stolt af en placering som nr. 5 i Mandag Morgens analyse af, hvor det er bedst at bo. Men det skal ikke være en sovepude, og derfor er det vigtigt, at vi samtidig ser på, hvor vi er placeret svagere og hvor vi har mulighed for at forbedre os,” understreger borgmester Jørgen Gaarde (S).

Publiceret 14 November 2017 10:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV