Jens Szabo får massiv kritik i Ry-sagen

Alle partier i byrådet på nær Venstre tager i en usædvanlig udtalelse afstand fra, at Jens Szabos taler om at ’sagen stinker’

Af
Jørgen Bollerup Hansen

Jørgen Bollerup Hansen

Noget så sjældent som en fællesudtalelse mod et enkelt byrådsmedlems udtalelser, er udsendt af byrådspartierne S, R, DF, SF, Radikale og Enhedslisten. I udtalelsen skriver partierne:

“Jens Szabo er lørdag 11. november i Midtjyllands Avis refereret for, at ombudsmanden bevidst er blevet forholdt oplysninger i den såkaldte Ry-sag. Ifølge Szabo har administrationen bevidst sorteret i det materiale, der er indsendt, og forsøgt at tegne et glasbillede af sagen. Det er en meget grov anklage, som samtlige byrådsmedlemmer fra Socialdemokratriet, Danske Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, tager afstand fra.”

“Vi har fuld tillid til, at ombudsmanden har fået alt det materiale, han har bedt om, og at ingen bevidst har forsøgt at tilbage informationer om sagen.

“Vi også enige om, at en eventuel fornyet debat om Ry-sagen bør afvente en udtalelse fra ombudsmanden og anstændigvis ikke bør ske som partsindlæg fra et enkelt byrådsmedlem i medierne i ugerne op til kommunalvalget 21. november,” skriver de.

“Det sagde jeg ikke”

Til kritikken siger Jens Szabo til UgeBladet Skanderborg:

“Jeg står ved det, jeg har sagt. Men jeg har ikke sagt det, som partierne, der nu kritiserer mig, påstår. Jeg har ikke grund til at tro, at den kommunale administration eller Mølleskolen bevidst har sorteret noget fra for at give et glansbillede. Jeg ved bare, at der er nogle forældre på Mølleskolen, der har fremsendt ting i Ry-sagen, som ikke er fremsendt til ombudsmanden. Jeg ved ikke hvorfor, jeg tror, det er gået tabt.”

“Jeg ved også, at udvalgsformand Frands Fischer (S) og borgmester Jørgen Gaarde (S) har fået nogle henvendelser, og nogle af dem er ikke sendt med til ombudsmandens undersøgelse,” siger Jens Szabo, der mener, at Jørgen Gaarde har forsøgt at tegne et glansbillede at kommunens og Mølleskolens håndtering af problemerne.

“Der har også været nogle indlæg på Skoleintra, som ombudsmanden heller ikke har fået,” siger han.

Afviser kritikken

Ordret sagde Jens Szabo til Midtjyllands Avis, at han har kendskab til underretninger eller i hvert fald notater, som der ikke står noget om i det materiale, der er sendt til ombudsmanden. Og at der er sendt materiale til ombudsmanden fra personer, som har været involveret i episoder, der ikke er noteret noget om i det materiale, kommunen har indsendt.
"Der er faktisk en underretning fra 2010, som forudser, at det her ville gå galt på et tidspunkt. Den forudser selvfølgelig ikke brandoverfaldet, men min påstand er, at man burde kunne forudse, at det ville gå galt på et tidspunkt," sagde Jens Szabo til Midtjyllands Avis.

Ifølge Midtjyllands Avis retter Jens Szabo sin kritik mod borgmesterkontoret.

“Sagen stinker langt væk. Man ønsker at fastholde et glansbillede af, at det var noget, som at ingen kunne forudse,” sagde Jens Szabo til Midtjyllands Avis.

Det er hans sprogbrug

Jørgen Gaarde siger, at der er hans indtryk, at ombudsmanden har fået al relevant materiale.
 
Men efter kritikken fra Jens Szabo har han bedt administrationen vurdere endnu engang, om det er tilfældet.

Jørgen Naut (S), der er underskriver for Socialdemokratiet på fællesudtalelsen, fastholder kritikken af Jens Szabo.

“Det er hans sprogbrug, vi kritiserer. Når han taler om, at sagen stinker, siger han indirekte, at nogen bevidst forsøger at skjule noget. Men er der notater eller underretninger, som nogen mener, ikke er med, så må de jo lægge dem frem. Det samme, hvis Jens Szabo har kendskab til nogle forældre, der har henvendt sig, så må de jo stå frem med navn og det, de gerne vil fremlægge. For mig at se er det meget mærkeligt, at der skulle ligge noget, der ikke er kommet frem. Jeg mener selv, at jeg har set alt og har kunnet spørge til alt,” siger Jørgen Naut.

Han mener, Jens Szabo spreder en stemning af, at der er en konspiration for at skjule ting i Ry-sagen.

Vil undgå lynchstemning

Jørgen Naut har også talt med Ry-borgere, der synes, de ikke har fået nok at vide. Og som mener, kommunen og skolen kunne have gjort mere.

“Det kan man selvfølgelig altid mene, især i bagklogskabens lys,” siger Jørgen Naut.

“Jeg forstår på Jens Szabo, at han vil have placeret et ansvar. Men er der noget at tage fat i, så må vi jo gøre det, når vi har redegørelsen fra ombudsmanden. Så kan det godt være, vi skal holde et oplysningsmøde i Ry om sagen. Men vi ønsker ikke lave vores egen domstol eller lave en lynch-stemning, hverken mod nogle unge, nogle forældre eller mod Mølleskolen.”

“Derfor afventer vi nu ombudsmandens redegørelse. Strafferetslig er sagen jo blevet vurderet, og der er faldet dom,” siger Jørgen Naut.

Publiceret 13 November 2017 19:15

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV