Ry-sagen:

Politikerne sætter et punktum med vigtig læring i bagagen

Øget fokus på mobning og forældresamarbejde på skolerne

Øget fokus på forebyggelsen, samarbejde med forældre samt en revideret trivselspolitik med en indbygget antimobningsstrategi.
 
Disse tre punkter er det foreløbige 'udbytte' af den opgave, Byrådet gav Undervisnings- og børneudvalget efter den såkaldte Ry-sag, hvor fire 15-16-årige drenge satte ild til en jævnaldrende skolekammerater med en benzinbombe.
 
Byrådet bad udvalget udføre politikkontrol og politikformulering på undervisningsområdet - eller med andre ord: Se systemet efter i sømmene, så lignede episoder kan forhindres.
 
Undervisnings- og børneudvalget har peget på de tre nævnte punkter og bedt både skolebestyrelserne på alle skoler samt den kommunale forvaltning med punkterne.
 
“Hvis man kigger på mobning, så har det været lovpligtigt for skolerne at have en antimobningsstrategi, men vi kan se, at området har været udsat for 'spredt fægtning', hvor der har været stor forskel fra skole til skole. Nu bliver alle skoler bedt om at udføre et dybdegående stykke arbejde på dette område,” fortæller Frands Fischer (S), formand for Undervisnings- og børneudvalget.
 
Kan man sige, at Ry-sagen har åbnet jeres politiske øjne, så vi får et bedre skoleliv?
 
“Der skal slet ikke være tvivl om, at vi alle helst havde undgået sagen om overfaldet. Vi har måske tidligere har haft en lidt for overordnet tilgang til en række problemstillinger, hvor overfaldet har gjort, at vi er blevet opmærksomme på, at vi skal et lag længere ned,” siger Frands Fischer og fortsætter:
 
“Mange af de problemstillinger, der nu er blevet afdækket, er noget, vi allerede var i gang med at kigge på, og vi har bestemt fået bekræftet nogle af de mistanker, vi havde om, at der var ting, vi kunne og skulle arbejde mere med.
 
Frands Fischer vurderer, at man i Skanderborg Kommune sandsynligvis aldrig igen vil stå med en sag som Ry-sagen.
 
“Alligevel er det vigtigt, at vi lærer og kommer styrket ud af krisen. Og det, mener jeg, er tilfældet,” siger han.

Publiceret 11 October 2017 11:45

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV