Den gyldne mikrofon til Stilling, tak

Ny borger i Stilling, radiovært Kristian Roskær, er nomineret til den prestigefyldte radiopris for femte gang

Af
Grethe Madsen

Grethe Bo Madsen

Kaffen er sort, tjære sort. Dagen har nemlig længe været i gang for Kristian Roskær, radiovært på programmet Go' Mor'n Aarhus på Radio Go!FM. Klokken fire i morges stod han op, og kvart i fem mødte han ind på job for at være klar til at sende dugfrisk og veloplagt morgenradio til de østjyske lyttere fra klokken 6.00.
 
Det gør han alle hverdage i ugen sammen med sin faste makker, Allan Würtz. Nu er de to for femte gang blandt de ti finalister til prisen Den gyldne mikrofon.
 
“Det er jo noget, man bliver taknemlig og også lidt ydmyg over. Det er jo vores lyttere, der har indstillet os, og her er vi så for femte gang som lille David i kamp mod Goliat. Vi er oppe mod kendte radioværter på nogle af de store nationale kanaler,” fortæller han.
 
“Men den her gang vil jeg altså gerne vinde,” afslører han, og det er sådan set også derfor, han nu håber at vinde hjerterne hos radiolytterne i Skanderborg, der er hans nye hjem.

Ny som skanderborgenser

“Ja, efter 10 år i en hybel i Aarhus var jeg klar til at skifte Smilets By ud med Skanderborg, og det har jeg ikke fortrudt. Her er bare så smukt og roligt...og der er ikke nær så mange måger,” griner han.
 
Sammen med kæresten er han i fuld gang med at renovere en villa fra 1968.
 
“Det har jeg aldrig prøvet før, men en lille smule handyman tror jeg nok, ligger gemt i mig,” konstaterer Kristian, der har en fortid - dog ganske kort - som både mekaniker og handelsøkonom.
 
“Jeg kunne ikke finde mig selv, hverken som mekaniker eller på økonomistudiet. Det var bare ikke mig. Så sad jeg en dag i en kolonihave og lyttede til Radio Go!FM på min transistorradio og tænkte, at det da kunne være meget sjovt at lave radio,” fortæller han.
 
Så Kristian sendte sit CV til radiostationen og begyndte at forfølge sin nye drøm.
 
“Jeg mødte op og hængte ud, gik til hånde, lavede kaffe, hjalp til, og lige pludselig befandt jeg mig ude på gaden med en mikrofon i hånden,” husker han.
 
“Efter tre måneder havde jeg en kontrakt. Jeg er klar over, jeg har været både heldig og privilegeret. Jeg fandt min rette hylde efter at have surfet rundt på må og få. Og derfor er det også en stor anerkendelse for mig at være med i kampen om titlen som Danmarks bedste radiovært.”
 
Sammen med Allan sender Kristian mandag til fredag morgenshowet i fire timer.

Hygge i øjenhøjde

“Hygge er det, der ligesom gennemsyrer det hele. Vi vil gerne skabe den her glade og rolige stemning, hvor folk føler sig godt tilpas. Hygge er unikt for Danmark, noget rart, som vi alle sammen kan forholde os til og har fået ind med modermælken,” forklarer han.
 
“Hygge er med til at gøre verden bedre og bygge bro mellem folk. Vi skal ikke være selvhøjtidelige og sidde oppe på en piedestal. Tvært imod, vi skal være i øjenhøjde med lytterne. Vi interviewer ikke, i stedet har vi en samtale med folk, hvor vi er 100 procent i øjenhøjde. De temaer, vi tager op, er selvfølgelig ikke alle lutter lagkage, der er forskel på emnerne og gæsterne, men vores mission er ikke at være skarpe, kritiske journalister. Vores mission er først og fremmest at sætte et smil på lytternes læber”

Den gyldne mikrofon 2017

  • Det er 11. gang Ekstra Bladet kårer Danmarks bedste radioværter. Overrækkelsen finder sted på fredag 15. september 
  • Blandt de 10 finalister er Kristian Roskær fra Stilling, som sammen med Allan Würtz er i æteren hver morgen med programmet Go’ Mor’n Aarhus på Radio Go!FM
  • Det er femte gang, de to er nomineret til radioprisen
  • Det er lytterne, der afgør, hvem der vinder. Du kan stemme på ekstrabladet. dk/flash - gå ind under banneret 'Stem på årets bedste radiovært'

Publiceret 12 September 2017 12:00

Uge-Bladet Skanderborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Bladet Skanderborg
SENESTE TV