Modelfoto

15 måneders fængsel til mand fra Skanderborg

28-årig mand dømt for besiddelse af 200 gram kokain

En 28-årig mand fra Skanderborg har fredag fået en fængselsdom på 1 år og tre måneders fængsel.

Han er dømt for besiddelse af cirka 200 gram kokain, der blev fundet i hans lejlighed sammen med flere ubrugte salgsposer, tre vægte, flere lommeregnere og 8.700 kroner i kontanter.

"Retten lagde blandt andet vægt på den betydelige mængde kokain, og at der derfor var tale om besiddelse med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer mod betydeligt vederlag eller under andre skærpende omstændigheder. Det betyder, at manden skal ind og afsone fængselsstraffen. Retten valgte derimod ikke at følge anklagemyndighedens påstand om ubetinget udvisning, men udviste i stedet manden betinget. Manden blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen på grund af flugtrisiko," siger anklagerfuldmægtig Camilla Jørgensen i en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi.

Retten lagde desuden vægt på, at kokainen blev fundet på køkkenbordet ved siden af en køkkenvægt i den 28-årige lejlighed. Det var politiet, der fandt stofferne efter en voldsepisode i lejligheden, hvor den 28-årige blev overfaldet af flere personer. Han forlod lejligheden kort efter politiets ankomst for at tage på skadestuen, men vendte ikke tilbage.

Det skete 7. maj 2017, hvorefter han blev efterlyst og først fundet næsten et år senere, 13. marts 2018, hvor han blev anholdt og siden har siddet varetægtsfængslet.

Anklageren havde desuden krævet den 28-årige udvist af Danmark, men det ville retten ikke gå med til. Han blev betinget udvist, hvilket vil sige, at han kan blive udvist, hvis han indenfor to år efter sin løsladelse begår ny kriminalitet.

Manden modtog dommen, men tog betænkningstid i forhold til afgørelsen om fortsat fængsling indtil afsoning.

jr

Publiceret 07 September 2018 13:49