Falsk politimand franarrede 4.000 kroner fra 27-årig

En 27-årig mand fra Skanderborg blev for en uge siden snydt af en falsk politimand over Facebook Messenger

En 27-årig mand fra Skanderborg fik torsdag i sidste uge misbrugt sine oplysninger til at oprette et lån på 4.000 kroner, som blev overført til en andens konto. Det oplyser dagens vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, der fortæller, at episoden først blev anmeldt tirsdag.

Svindlen skete ved, at den 27-årige mand blev kontaktet over Facebook Messenger af en mand, der kaldte sig 'Preben Nielsen' og udgav sig for at være fra politiet. Manden virkede tilsyneladende så troværdig, at han fik den 27-årige til at udlevere sit fulde navn, NemId og kode til netbank. Derefter oprettede den falske politibetjent et kviklån på 4.000 kroner i den 27-åriges navn samt overførte pengene til en anden konto.

Dagens vagthavende ved Sydøstjyllands Politi forklarer, at man har nummeret på den konto, som pengene er overført til, og står dermed med gode kort på hånden. Samtidig slår han fast, at politiet aldrig vil kontakte nogen over Facebook Messenger, så hvis andre kommer ud for lignende tilfælde, kan man være sikker på, at der er tale om svindel.

jwh

Publiceret 13 June 2018 13:53

SENESTE TV

Debat: Støt op!

Det kan godt være, at det er som at slå i en dyne, men alligevel er det meget vigtigt at møde op, når der indkaldes til borgermøde vedr. Regionens besparelse på busserne. I hvert fald vil vi i Dansk Folkeparti i Skanderborg gøre alt for at støtte op om den 'folkebevægelse', der er ved at opstå imod Region Midts nedlæggelser af buslinjer.

Debat: Kollektiv trafik er ikke kun blå busser

Endnu engang må vi desværre konstatere, at Regionen fralægger sig ethvert ansvar over for os, som ikke er bosat i de store byer. Man har fået skyklapper på, over for den udvikling der sker i landsbyerne. For ikke ret mange dage siden, fremlagde landsbyerne i Skanderborg deres fremtidsplaner for byrådet. Samtlige byer ønskede en udvikling, hvor der bl.a. skulle flytte nye borgere til, for at bevare foreningslivet, butikkerne og skolerne.

I Dansk Folkepartis byrådsgruppe i Skanderborg er vi meget bekymrede for Regionsrådets beslutning, om at skære ned på den offentlige transport, der i stedet for udvikling, vil fremme afvikling i landområderne.

Så vores opfordring skal være, at så mange borgere som muligt støtter op om de 'folkemøder', der bliver afholdt i den kommende tid, blandt andet i Herskind 22 oktober.