Sagen om drabet på Kirsten og Jørgen Kragh fra Låsby fortsætte i dag ved Retten i Randers.

Sagen om drabet på Kirsten og Jørgen Kragh fra Låsby fortsætte i dag ved Retten i Randers.

Dræbt ægtepar fra Låsby:

Uhyggelige detaljer om dobbeltdrab afsløret

Torsdag afgav statsobducent Lene Boel vidneforklaring

Af
Af Grethe Bo Madsen

Drabet på Kirsten og Jørgen Kragh fra Låsby var voldsomt og brutalt. Det blev beskrevet i detaljer, da statsobducent og professor i retsmedicin Lene Boel torsdag afgav vidneforklaring ved Retten i Randers.
 
Lene Boel deltog ved de retstekniske undersøgelser af findestedet ved Vonge nær Horsens, hvor Lars Kragh 12. juli 2016 blev anholdt. I bilens bagagerum lå ligene af hans forældre, svøbt i plastiksække og dækket med et tæppe. Hun deltog også ved obduktionen af Kirsten Kragh, og i retten afgav hun forklaring om både findesteds-undersøgelsen og obduktionen af ægteparret. 
 
Her kom det frem, at både Jørgen og Kirsten Kragh blev dræbt med kraftige slag med en tung genstand - formentlig den flade bagkant af en økse - med knuste kranier og voldsomme hjernelæsioner til følge.
 
Jørgen Kragh blev ramt af minimum to slag, mens Kirsten Kragh blev ramt af minimum ni slag.
 
"Der er anvendt meget stor kraft og en meget tung genstand. der skal meget stor kraft til at lave de her læsioner," forklarede Lene Boel.
 
Dommerne ønskede at vide, om hvert af slagene kunne være dræbende, og det bekræftede Lene Boel
 
Dommerne ønskede også at vide, om der var forskel i antallet af kvæstelser. Til det svarede Lene Boel: "Ja. Kirsten Kragh er påført flere slag i hovedet. Hun er den, der er værst tilredt. Hun har flere kraniebrud."
 
Efter det spurgte anklager Birgitte Ernst, om skaderne var større end det, der er nødvendigt for at døden indtræffer. Det svarede statsobducenten ja til. 
 
Drabet blev begået ved Kirsten og Jørgen Kraghs fritidshus i Uggelhuse nær Randers torsdag 7. juli 2016. Her var Kirsten og Jørgen taget til uden at vide, at Lars Kragh befandt sig i huset.
 
Ifølge Lars Kragh blev han vækket af forældrene, der kom ind ad døren. Lars Kragh fortalte tirsdag i retten, at mødet var lidt anspændt - og han følte, at forældrene inspicerede huset.
 
Da Kirsten Kragh roder i nogle tasker med hans vasketøj, bliver han sur og siger, at hun skal stoppe. Da det ikke sker, tager han fat i hende og der opstår håndgemæng.
 
Faderen kommer ifølge Lars Kragh stormende med en økse, da han vil have Lars til at stoppe. Han slår ikke ud efter Lars, men der opstår slagsmål om øksen mellem alle parter. Lars Kragh får til sidst fat i øksen og slår først sin far, så sin mor og så sin far igen. 
 
Lars Kragh nægter sig skyldig i drab, men erkender sig skyldig i usømmelig omgang med lig. Han mener drabene skete i selvforsvar. Ifølge en mentalerklæring var Lars Kragh sindssyg i gerningsøjeblikket.
 
Retssagen fortsætter i dag med anklageren og forsvarens procedure om skyldsspørgsmålet, og der ventes også at blive afsagt en slutkendelse i dag.  

null

Publiceret 22 September 2017 08:30

SENESTE TV