Over 500 deltog i fakkeloptoget onsdag 13. juli gennem låsby for at mindes og ære det dræbte ægtepar, Kirsten og Jørgen Kragh. Nu står den efterladte bror, Thomas Kragh frem og fortæller, at han har tilgivet sin lillebror, krigsveteranen Lars Kragh, der lider voldsomt af PTSD efter at have været udsendt til Balkan i 1990’erne.

Over 500 deltog i fakkeloptoget onsdag 13. juli gennem låsby for at mindes og ære det dræbte ægtepar, Kirsten og Jørgen Kragh. Nu står den efterladte bror, Thomas Kragh frem og fortæller, at han har tilgivet sin lillebror, krigsveteranen Lars Kragh, der lider voldsomt af PTSD efter at have været udsendt til Balkan i 1990’erne.

Efter dobbeltdrab:

'Jeg tilgiver min bror'

Thomas Kragh har tilgivet sin PTSD-ramte lillebror, Lars Kragh, drabet på deres forældre

Godt en uge efter at være blevet ramt af den voldsomme tragedie, der kostede begge hans forældre livet og sendte hans bror i surrogatfængsel på en psykiatrisk afdeling, sigtet for dobbeltdrabet, står Thomas Kragh nu frem og fortæller, at han har tilgivet sin PTSD-ramte lillebror, Lars Kragh.
I en pressemeddelelse fortæller han om, hvordan familien i nogle nervepirrende døgn ventede på nyt. Efter at have været forsvundet siden torsdag 7. juli blev forældrene, Kirsten og Jørgen Kragh fra Låsby, og Lars Kragh lørdag 9. juli efterlyst af politiet landet over.
Tirsdag 12. juli om eftermiddagen blev Lars Kragh anholdt. Bag i den bil, han kørte i lå ligene forældrene.
“Vi frygtede, at der var sket dem noget alvorligt. Undervejs har politiet holdt mig underrettet omkring udviklingen og status i efterforskningen. De har også fra starten gjort det klart, at jeg skulle være forberedt på det værst tænkelige,” fortæller Thomas Kragh, der kort efter hans bror tirsdag blev anholdt fik overbragt den tragiske nyhed af politiet.

Hårdt og tragisk

“Det var hårdt, tragisk og fuldstændig surrealistisk. Samtidig var det en lettelse, at vi fik vished om deres skæbne og ikke mindst, at de blev fundet,” siger han.
I bilen på vej hjem fra Politigården i Aarhus tirsdag aften spurgte Thomas' Kraghs kæreste hvordan han havde det - også i forhold til sin lillebror.
”Jeg har tilgivet min bror. Det var hans sygdom, der dræbte mor og far. Det nemmeste ville jo være at blive vred og ønske det værste for ham. Men det kan jeg ikke,” understreger han.
“Den Lars, som jeg er vokset op sammen med, har ikke gjort dette her. Lars er desværre blevet meget syg i sindet, og den psykotiske tilstand, han har befundet sig i, har udløst denne ulykkelige handling.”

Ville ikke erkende PTSD

Ifølge Thomas Kragh lider hans bror af PTSD, men vil ikke selv erkende det. Derfor har Lars Kragh heller ikke villet i behandling og er derfor blevet mere og mere syg.
Det har udløst en psykose, der har været fyldt med vrangforestillinger.
“Det er så dybt tragisk. Mine forældre bad ham indtrængende om at komme i behandling. De kunne jo se, at han var blevet meget syg i sindet og derfor ikke i stand til at tage vare på sig selv. Han trængte til hjælp. Det var så desværre også det, de kom til at betale den ultimative pris for,” forklarer Thomas Kragh, der er vred på sygdommen og det, den har gjort ved hans bror.
“Den Lars, som jeg ved, er derinde et sted - den kærlige, omsorgsfulde og beskyttende Lars fra før han blev syg - ham har jeg tilgivet. Og når det engang bliver muligt for mig, vil jeg give denne Lars en krammer. Jeg håber virkelig, at han må få den fornødne hjælp der, hvor han er nu. Det har han brug for.”
I sit brev til pressen fortæller Thomas Kragh videre, at han er taknemlig for politiets indsats.
“Jeg vil gerne sige politiet en stor tak for den måde, som de har håndteret denne sag på - både i offentligheden og overfor mig som pårørende.”
Også den store omsorg og medfølelse fra de mange borgere i Låsby har rørt familien.
Se billederne fra fakkeloptoget gennem Låsby her
“Min familie og jeg er blevet mødt med en overvældende omsorg og medfølelse i de sidste dage. Vi er dybt taknemmelige, og det har virkelig været en stor hjælp for os. Jeg vil gerne takke de personer, som tog initiativ til og deltog i fakkeltogene i både Låsby og Uggelhuse. Det var smukt og rørende, at så mange viste deres medfølelse og sorg med os.”

Publiceret 25 July 2016 11:00